200221 Gyre B Side Blue

Red Alert – noul membru al gamei Gyre SeaCleaner

Familia de ceasuri sustenabile SeaCleaner a olandezilor de la Gyre are, de astăzi, un nou membru. Supranumit GYRE SeaCleaner Red Alert, acesta este realizat în întregime din plase de pescuit reciclate, provenite din Oceanul Indian. Nu mai puțin de 640.000 de tone de plase de pescuit folosite sunt aruncate an de an în Oceanele lumii, risipa și poluarea atingând, iată, cote alarmante!

200221 Gyre Bubbles Green black

Plasele de pescuit abandonate în ocean sunt adunate de pescarii locali din zonele adiacente Oceanului Indian, acestea ajungând mai apoi la o unitate de reciclare, care le achită acestora contravaloarea ”capturii”. Un lanț logistic nu doar sustenabil, ci și deosebit de etic, de pe urma căruia beneficiază atât comunitățile locale, cât și viitorii posesori ai ceasurilor RedAlert.

200221 Gyre Sky blue

Cadranul negru intens cu diametru de 42 mm se asortează la perfecție cu cureaua NATO realizată din sticle de plastic reciclate. Sustenabilitatea continuă și la nivelul inimii ceasului, reprezentată de un mecanism japonez cu alimentare solară, capabil să înmagazineze o rezervă de putere de 6 luni după doar 3 ore petrecute sub soare. Fiecare ceas este numerotat individual și rezistent la apă până la 100 de metri, prețul de retail recomandat oprindu-se în dreptul cifrei de 289 de euro, ceasul fiind disponibil în nu mai puțin de 35 de țări.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322