Quartzul lui Girard

Beta21 a fost primul mecanism quartz care trebuia să lupte împotriva mult mai preciselor şi fiabilelor calibre japoneze; un mecanism dezvoltat de 32 de companii de ceasuri, dar pentru care Girard Perregaux, o companie mică la acea vreme, nu avea bani.

Aşadar, GP s-a văzut nevoit să lucreze la dezvoltarea propriului quartz. Alături de Motorola, brandul elveţian lansa calibrul 350 în primăvara anului 1970. Georges Vuffray, un electrician fără experienţă în domeniul orologer a fost angajat de GP pentru a contribui la dezvoltarea primului ceas quartz.

Pezentarea ţinută în cadrul Salonului Internaţional de Înaltă Orologerie arată că după 40 de ani, GP îşi propune să revină la primul său mecanism quartz. Calibrul13500 este conţinut într-o carcasă de 42mm Laureato, o colecţie pe care Girard Perregaux a lansat-o pe piaţă acum 35 de ani.

Mecanismul poartă toate însemnele haute horlogerie, de la liniile Cotes des Geneve trasate pe suprafaţa metalică şi şuruburile de culoare albastră la bateria gravată cu însemnele GP.

Sursa WorldTempus

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322