Promisiune ţinută – Blancpain L-Evolution MoonPhase

În anii ’80, când quartzurile păreau să bată în retragere în faţa mecanicii de modă veche, complicaţia fazelor lunii era printre primele purtătoare de stindard, iar Blancpain, brandul care deschidea ofensiva. Calibrul 6395 cu ale sale luni rotitoare folosit în acea vreme de Blancpain avea să-i recheme pe cei care abandonaseră cauza pentru precizia quartz-ului.

Născut într-o altă epocă, L-Evolution Moon Phase 8 Jours preia funcţia principală a vechiului 6395, dar o reinventează prin intermediul mecanismului 66R9. I se adaugă un calendar perpetuu cu zi a săptămânii, dată, lună, dar şi un indicator al celor 8 zile de rezervă de mers, toate cuprinse de o carcasă din aur roşu de 18K. Cutia cu un design nou pentru Blancpain poate coborî până la 100m fără a-şi pierde etanşeitatea şi, ca majoritatea ceasurilor de prestigiu produse în 2009, îi permite purtătorului să vadă mişcarea mecanismului prin capacul transparent.

Cadranul negru este străjuit de două numerale romane supradimensionate, IX şi III, dar păstrează în rest aşezarea clasică, cu discul de fazele lunii în dreptul orei 6 şi un secundar periferic poziţionat peste. Dacă luna şi ziua sunt afişate tot cu ajutorul unor cercuri rotitoare, data este marcată pe marginea cadranului, fiind indicată cu ajutorul unei limbi poziţionate central. Indicatoarele în formă de sabie, aşa cum le spune producătorul, sunt tratate cu superluminova, astfel încât să poată fi citite cu uşurinţă şi în condiţii de lumină mai slabă.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322