Primul deasupra tuturor – Breitling Cosmonaute

Deja profund implicat în producţia de ceasuri aviatice, Breitling privea în 1962 cu mare interes cursă pentru cucerirea spaţiului. Avea deja în producţie binecunoscutul Navitimer, cronograful încărcat cu scale până la refuz, iar Cosmonaute devenise versiunea spaţială a ceasului.
În spaţiul cosmic ziua şi noaptea sunt destul de similare, iar prin funcţia sa „24 de ore” Cosmonaute îi putea ajuta pe oamenii spaţiului să nu confunde miezul zilei cu cel al nopţii. Ceasul a fost folosit pentru prima dată într-o misiune spaţială pe 24 mai 1962 la încheietura astronautului Scott Carpenter la bordul capsulei Aurora 7. Breitling intra în istorie ca producătorul primului cronograf cu brăţară care a ieşit în spaţiu.

În 2009 Breiltling a ajuns în cel de-al 125-lea an de existenţă. Este anul rememorărilor şi al ediţiilor limitate, iar Cosmonaute face parte dintre ele. Vor fi produse 1000 de exemplare, toate dotate cu funcţia de 24 de ore cu care ceasul fusese lansat iniţial. Calibrul 22 care pune în mişcare cronograful poartă standardul COSC şi este capabil de a măsura până la a cincea parte dintr-o secundă. Carcasa este confecţionată din oţel, iar brăţara este inspirată din iconica Air Racer a anilor ’60.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322