Presiunea timpului – Giuliano Mazzuoli

Manometrul este un instrument folosit în mod obişnuit pentru măsurarea presiunii fluidelor în incinte închise. Un instrument ingineresc de precizie, dar fără o legătură vizibilă cu orologeria cu pretenţii. Şi totuşi, undeva în Italia, designerul Giuliano Mazzuoli a făcut asocierea cu încredere.

 

 

Manometro Chronograph este o serie de ceasuri limitată la 265 de exemplare. Colecţia este alcătuită din două modele, unul din aur de 18 K, iar al doilea, cu o carcasă construită dintr-un număr de 40 de straturi de carboaluminium.
Înăuntrul lui Manometro Lingotto ticăie un mecanism Dubois-Depraz 2030 Luxe, calibru automatic cu o rezervă de putere de 42 de ore. Cadranul negru, marcat pentru funcţionarea unui cronograf, este protejat de un geam cristal safir şi poate fi citit pe întuneric datorită tratării indecşilor cu superluminova. Pentru a sublinia mai bine asemănarea, coroana se află poziţionată în dreptul orei 1, întocmai ca în cazul aparatului de măsură. Preţul pentru un ceas se ridică la 6200 de euro.

 

 

Lingotto, o altă ediţie limitată fabricată în doar 365 de bucăţi are o carcasă cilindrică similară, de 45,2 mm în diametru şi 14,8 mm înălţime, şi confecţionată din aur de 18K polişat. Diferenţa principală este dată de mecanismul ETA 283\24/2, dar şi de guiloşajele făcute pe cadran. Nici preţul nu este asemănător, fiind de 3 ori mai mare decât al lui Manometro Chrono – 18.000 euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322