Pre-Baselworld – Maurice Lacroix fazele lunii

Les Classiques Phases de Lune Automatique este un ceas creat în jurul complicaţiei fazele lunii şi al calendarului. Indicatorul de dată este reprezentat de un al patrulea arătător poziţionat în apropierea indexului de ora 12. Cadranul este disponibil în varianta de argint, la fel ca cel din imagine, dar şi într-o versiune neagră. Carcasa măsoară o dimensiune clasică, foarte „corectă” de 40mm, putând fi comandată în oţel inoxidabil sau aur de 18K în aliaj.

ML37 este calibrul responsabil pentru punerea în funcţiune a discului de Lunii. Un mecanism cu o rezervă de mers de 38 de ore care, alături de fazele lunii arată şi ore, minute secunde, zi, dată şi lună. La baza lui stă binecunoscutul ETA 2824-2 care a fost completat cu modulele speciale.

Celălalt model, provenit din colecţia Pontos, afişează un aer modern, cu discul de fazele lunii plasat la ora 4, orele indicate printr-un disc la randul lor, iar minutele cu ajutorul unui indicator central. ML112 este comparabil cu mecanismul precedent ca număr de bătăi pe oră, 28.800 şi respectiv rezervă de mers.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322