Pre Baselworld 2018 – Jaquet Droz Grande Seconde Moon Black Enamel

O ceasornicărie artizanală, strălucitoare, romantică, aduce un omagiu lunii. Grande Seconde Moon Black Enamel ne spune o poveste care precede zorii timpului, revenind la momentul în care Luna a fost pentru om, măsura unică a trecerii lunilor.

Parte a colecției Grande Seconde, acest model are un cadran negru de email își va face debutul la Baselworld 2018. Îmbunătățit cu o complicație a fazei lunii, modelul recunoaște importanța ciclului lunar pentru ceasornicari și aduce un omagiu misterioasei și complexe coregrafii, care leagă Pământul de Soare și Luna de Pământ. Ceasul este un triumf tehnic și artistic, reprezentând fazele ciclului lunar de la lună nouă până în ultimul trimestru, în timp prezintă estetica actuală a colecției Grande Seconde, ce poartă semnătura lui Jaquet Droz.

Spectacolul lunar ce se desfășoară pe caranul cu două nivele, colorat în negru și emailat Grand Feu – cu inelul satinat aplicat, si cu stele bătute din aur roșu de 18 carate și luna de aur de 22 de carate, ce încoronează un disc lunar din onix – găzduiește o comoară extraordinară de artă orologeră.

Calibrul mecanic cu auto-înfășurare a ceasului folosește proprietățile siliciului, unul dintre cele mai inovatoare materiale de ceasornicărie contemporană. Siliconul este rezistent la frecare și rezistent la coroziune, ceea ce înseamnă că faza lunii în aceast model Moon  Grande Seconde este o Lună “adevărată”.

Complicația unui mecanism unic dezvoltat de Jaquet Droz -faza lunii, necesită o corecție doar o dată la 122 de ani. Grande Seconde Moon Black Enamel face parte dintr-o moștenire a celor mai sofisticate ceasuri existente și este completată de un cadran incomparabil de reușit. Experiența tehnică îmbunătățește eleganța ceasului cu o carcasă din aur roșu de 18 carate și o curea de aligator negru. O săgeată indică data, iar fazele lunii astronomice la ora 6 pot fi setate folosind corectorul de la ora 8.

În acest model, Jaquet Droz prezintă un sentiment de mirare și de emoție, care este rareori experimentat. Recunoscând originile ceasorniciei în fenomenele astrale mistice, el se întoarce la dorința umană de a înțelege mișcările stelelor, care au evoluat în dispozitiviele noastră ce marchează trecerea timpului. Acest model are o carcasă cu un diametru de 43 mm și o rezervă de putere de 68 de ore. Ceasul promite să-i încânte pe proprietari, dezvăluind un fragment ceresc la fiecare vizionare și care țese cu fiecare secundă chiar țesătura timpului.

Specificații tehnice – Jaquet Droz Grande Seconde Moon Black Enamel

Carcasă: diametru 43 mm x 13.23 mm grosime – 18k aur rosu, lustruit – cristal de safir pe ambele fețe – rezistență la apă de 30 m

Mecansim: Jaquet Droz 2660QL3, calibru mecanic realizat in-house – auto-înfășurare – frecvență 4Hz – rezervă de putere de 68h, cu arc plat dublu – arc balansier de siliciu – ore și minute în afara centrului, secunde mari, faze lunare

Cadran: nivele duble de culoare neagră  “Grand Feu” cadran cu inel aplicat aur roșu 18k – disc lunar de onix,  stele și lună bătute în aur roșu 18k și respectiv aur 22k  – săgeți în aur roșu 18k

Curea: Piele de aligator, neagră cusută manual, cu cataramă din aur roșu de 18k

Preț:  29.700 franci elvețieni

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322