Pre-Baselworld 2018 – BR03-94 HOROLUM & BR03-92 HOROBLACK

Bell & Ross, referința în domeniul ceasurilor de aviație profesionale, cu aspectul său pătrat și liniile grafice dinstinctive, a lansat anul trecut linia Horo cu BR03-92 Horolum. În acest an 2018, marca prezintă două noutăți la Baselworld: BR03-94 Horolum și BR03-92 Horoblack. Numele lor provine de la “Horo”, care face referire la conceptul Bell & Ross: “folosind oțel mat micro sablat, pentru carcase și cadrane, dar și un cadran sandwich pentru o lizibilitate optimă.

Un design modern și minimalist

BR03-94 Horolum și Horoblack BR03-92 reflectă spiritul ceasurilor instrumente profesionale. Carcasa este proiectată într-un stil contemporan, oferind forma de referintă a casei, “un cerc înscris într-un pătrat”, care amintește de silueta unui ceas din cabina de pilotaj al avioanelor. Ambele ceasuri au carcase de oțel și cadrane din oțel, care le dau un efect monobloc. Sablarea oțelului implică pulverizarea de înaltă presiune a unor mărgele mici de sticlă pe suprafața metalului. Acest tratament “atacă” lustrul suprafeței, conferindu-i un aspect uniform și un ton de gri de înaltă puritate. Suprafața obținută este mată, și, prin urmare, anti-reflectorizantă. De asemenea, evită reflexiile solare. Acest proces întărește aspectul carcasei și scopul utilitar al ceasului. Cealaltă caracteristică comună este construcția tip sandwich a cadranului, care însumează două plăci metalice suprapuse. Caracteristica principală a modelelor “Horo” este lizibilitate  de top în orice moment.

BR03-94 HOROLUM ediție limitată la 500 de piese

Acest cronograf vine într-o ediție limitată de 500 de bucăți și amintește de lumina (“Lum”) și lizibilitatea. Tratamentul cu Superluminova® facilitează citirea în timpul zilei și în timpul nopții. Culoarea folosită pentru iluminarea benzilor de aterizare, o lumină verde intensă care iluminează pistele în întuneric, este de asemenea utilizată în cadran. Oferă luminiscență excelentă și lizibilitate pe timp de noapte. Indicii și numerele gigantice 12 și 6 sunt ușor lizibile și imprimate pe placă. Cu strălucirea sa neegalată, Superluminova® C3 colorată cu culoarea verde este ultra-fosforescentă și durează mult timp în întuneric. Permite o lectură persistentă în timpul orelor de noapte. Cadranul are două contoare pentru calcularea timpilor intermediari și o scală tahimetrică pe flanșă. Modelul BR03-94 are  o curea din piele de vițel gri-verde.

Adăugarea unei funcții de cronograf este un pas logic pentru un ceas de instrument ca acesta. Cele două subcadrane încastrate se potrivesc cu restul ansamblului în aspect și nu par să distragă atenția de la tema generală a ceasului. Bell & Ross BR03-94 Horolum este alimentat de un mecanism cronograf automat bazat pe ETA, și va costa circa 4.990 EUR.

BR03-92 HOROBLACK  Ediție limitată la 999 piese

Acest model cu trei săgeți indicatoare  vine într-o ediție limitată de 999 de bucăți, un afișaj simplu și clar ce oferă un cadran cu indicații clare. Carcasa, în forma emblematică a lui Bell & Ross, este prelucrată în oțel maturat cu micro-sablare. Designul cadranului este simplu. Indicii bara și cele patru numere: 12, 3, 6 și 9 permit citirea facilă. Acest tip de afișaj este un clasic la Bell & Ross, iar eficacitatea acestuia este foarte bine stabilită. Finisajul identic al carcasei și cadranului stabilește un bloc omogen de aceeași nuanță. Indicii și indicatoarele joacă pe contrastul negru și gri, care garantează o lizibilitate optimă. Bell & Ross BR03-92 Horoblack vine cu o curea de cauciuc neagră și cataramă, ediția este limitată la 999 de piese și un exemplar va costa 2.990 EUR.

Specificații tehnice – Bell & Ross BR03-92 Horoblack / BR03-94 Horolum

Carcasă: Pentru ambele variante: diametru 42 mm – oțel microblasat – cristal safir pe marginea cadranului- capac aplatizat pe spatele carcasei – rezistență la apă de 100 m

Mecanism: Pentru ambele variante: mecanism automat – frecvență 4Hz

BR03-92 Horoblack: calibru BR-CAL.302 – rezervă de putere de 38 h – ore, minute, secunde, dată

BR03-94 Horolum: calibru BR-CAL.301 – rezervă de putere de 42 h – ore, minute, secunde mici, cronograf, dată

Curea: cauciuc negru (BR03-92 Horoblack) – piele de vițel gri-verzuie (BR03-94 Horolum) – ambele livrate cu o curea neagră ultra-rezistentă din material textil

Referință: BR0392-GBL-ST / SRB – BR0394-GR-ST / SCA

Disponibilitate: februarie 2018 – BR03-92 Horoblack, ediție limitată la 999 bucăți și BR03-94 Horolum, ediție limitată la 500 bucăți

Preț: 2,990 EUR (BR03-92 Horoblack) – 4,990 EUR (BR03-94 Horolum)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322