Pre Baselworld 2018 – Arnold & Son Globetrotter

Globetrotter reimaginează funcția globală într-un mod tridimensional. Deschis de un pod arcuit central mare, care se întinde pe întregul diametru al cadranului, afișajul global tridimensional al Globetrotter-ului se află în centrul atenției. Dispune de unul dintre cele mai mari display-uri  de rotație tridimensionale pe un ceas de mână.

Carcasa, din oțel inoxidabil, măsoară 45 mm x 17.2 mm. Are un capac din sticlă de safir acoperită cu tratatment anti reflexiv, un capac verso transparent din safir și este rezistent la apă la 30 de metri. Globetrotter dispune de un sistem de coroană cu trei poziții. Prima poziție este folosită pentru a mișca manual mecanismul, cea de-a doua poziție stabilește ora locală în incremente de o oră și poziția finală este utilizată pentru a seta indicatoarele oră și minut pentru afișarea timpul intr-o locație oarecare pe glob. Atât afișarea timpului principal cât și funcția de timp pot fi ajustate înainte și înapoi. Mecanimsul este un calibru elvețian automat Arnold & Son A & S6022 cu 29 rubine, 28.800 vph și o rezervă de putere de 45 h. Funcțiile diponibile sunt: ​​ore, minute, indicație tridimensională globală pe Pământ. Decoratiuni pentru mecanism: NAC gri tratat cu finisaje Haute Horlogerie: punți subțiri si muchii lustruite, granulație circulară fină si raze Côtes de Genève, placa de baza tratată cu finisaje circulare mari, roți satinate, suruburi cu teșitură si  lustruite oglindă. Rotorul este tratat cu gri NAC, scheletat cu suprafețe luctruite și model țintuit.

Părând că plutește deasupra unui cadran opalin alb-argintiu, cu cifre romane pentru orar și un inel de capitol periat pentru minute, ecranul world timer-ului este înconjurat de un disc safir de 24 ore fixat pe același pod care ține emisfera, transparentă între orele 06:00 și 18:00 și cu un tratament metalic translucid de la 18:00 la 06:00, care servește ca indicator de zi și de noapte. World timer-ul face o rotație completă la fiecare 24 de ore. Indicatoarele de oră și de minut, din oțel albastru, sunt plasate sub emisferă, ca și când ar fi circulat la periferie. Pentru a spori lizibilitatea, indicatoarele sunt umplute cu lac roșu.

Reprezentând o imagine a emisferei nordice a Pământului, văzută din spațiu ca și cum privitorul ar fi chiar deasupra Polului Nord, reprezentarea planetei noastre este destul de detaliată la ceasul Globetrotter. Începând cu o piesă rotundă din alamă, diferitele texturi ale oceanelor și continentelor sunt scoase prin gravarea chimică cu o mască, urmată de lustruirea suprafețelor superioare. Zonele montane sunt apoi sablate pentru a crea o senzație de adâncime vizuală, apoi oceanele sunt lăcuite manual, cu tonuri diferite de albastru. Întregul disc este apoi tratat cu un strat de lac transparent și, la final, întreaga componentă este lustruită. Rezultatul este un disc emisferic plin de detalii. Ceasul vine cu o curea din piele de vițel, albastră, cusută manual, și cu o cataramă din oțel.

Prețul recomandat este  de 14.900 de franci elvețieni.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322