Piaget Altiplano Ultimate Concept Blue

Piaget, de la cel mai subțire ceas la lux fără limite

Piaget își respectă renumele și în 2020 prin lansarea unor adevărate opere de artă atât în privința tehnologiei cât și în cea a esteticii. Dacă Altiplano Ultimate Concept este acum cel mai subțire ceas existent pe mapamond, spectaculoasele piese Limelight Gala uimesc prin eleganța lor.

Piaget Altiplano Ultimate Concept Blue

Mulți știu deja că Piaget Altiplano Ultimate Concept a fost mai întâi prezentat în 2018. Însă la acea vreme părea mai degrabă un experiment decât o piesă gata de a ajunge pe piață. Întregul ceas avea o grosime de doar 2 mm, adică era mai subțire decât majoritatea calibrelor existente.

Ei bine, deja deținător al recordului pentru cel mai subțire ceas prezentat vreodată, Piaget a prezentat la Watches & Wonders o interpretare mai aproape de realitate a Altiplano Ultimate Concept. Dacă varianta din 2018 avea diametrul de 38 mm, cea prezentată în 2020 are 41 mm.

Conform LifeNews.ro, pentru a ajunge la spectaculoasa grosime de doar 2 mm calibrul a fost contopit de maeștri Piaget cu carcasa ceasului, iar cristalul care acoperă totul are doar 0.2 mm! Cum o astfel de tehnologie dă naștere unor discuții cu privire la fiabilitate și rezistență, manufactura a realizat o carcasă dintr-un aliaj extrem de rezistent care are la bază cobaltul. În plus, bezelul este integrat în carcasă majrând astfel suplimentar rezistența acestuia.

Spectaculoasa realizare a celor de la Piaget utilizează calibrul 900 P – UC care asigură o rezervă de putere de 40 de ore și funcționează la 28.800 vph.

Cum doborârea unui record nu mai pare a fi o încercare demnă de luat în seamă pentru Piaget, manufactura a adăugat ofertei sale o nouă linie Limelight Gala a cărei principal atu este îmbinarea dintre tehnologia înglobată într-un mecanism și strălucirea pietrelor prețioase. În plus, sclipirile colorate ale noilor bijuterii care măsoară timpul pot fi asortate cu orice accesoriu al proprietarului. De exemplul, Limelight Gala Precious Sapphire Gradient are carcasa îmconjurată de safire albastre care coboară apoi către brățară, în timp ce Limelight Gala Precious Red Gold surprinde prin contrastul dintre cadranul alb și diamantele fixate în carcasa din aur roz.

La fel, Limelight Gala Precious Aventurine Glass îi poate da privitorului impresia că scrutează un cear înstelat. Și asta grație cadranului albastru și diamantelor care se extind de pe ceas către brățara din piele de aligator vopsită în albastru.

Și, pentru că nu părea suficient, în familia Limelight Gala sunt incluse încă patru piese care poartă titulatura High-Jewellery. Fiecare dintre acestea are câte un cadran oval care, pentru a păstra legătura cu restul familiei de ceasuri, este înconjurat de pietre prețioase.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322