Piaget Altiplano Ultimate Concept – cel mai subtire ceas mecanic din lume

Conceptul Altiplano Ultimate nu este doar un ceas ultra-subțire. Atât de elegant acesta conține calibrul mecanic cel mai subțire din lume. Operă de artă care acum mai mult ca niciodată reafirmă motto-ul  Piaget: “Faceți întotdeauna mai bine decât este necesar”.

De la crearea calibrului istoric 9P în 1957, Piaget a împins în mod continuu limitele în domeniul pieselor miniaturale de lux. Conceptul Altiplano Ultimate, doboară în mod strălucit un nou record mondial. Fiind o capodoperă de miniaturizare, acest ceas elvețian este rezultatul unei fuziuni perfecte între domeniile de expertiză ale Piaget. Astfel, Manufactura din Côte-aux-Fées, unde s-au dezvoltat mecanismele, și Manufacutra din Plan-les-Ouates, însărcinată cu implementarea  mecanismelor, au colaborat pentru a aduce inovație tehnică eleganță absolută, creativitate, îndrăzneală și măiestrie ceasului care formează propria moștenire unică a lui Piaget.

Au trebuit patru ani de cercetare și dezvoltare pentru a face ca acest ceas mecanic ultra-subțire să devină realitate. Ceasornicari, designeri și alți producători de carcase au lucrat împreună pentru a reduce grosimea fără a sacrifica nicio calitate de precizie sau estetică. Ca rezultat, Altiplano Ultimate Concept dispune de un nou aliaj de înaltă tehnologie bazat pe cobalt, care face posibilă combinarea subțirimii cu rigiditatea. Dar, deoarece este nevoie de soluții tehnice fără precedent pentru a obține fiecare zecime de milimetru prețios, acest nou calibru ultra-subțire a condus, de asemenea, la depunerea a cinci brevete. Regândirea totală a organului de reglare, a unui platou fără capac sau a unui tambur, a unui mecanism de control care să permită reglarea selectivă a timpului și întoarcerea ceasului, o coroană telescopică perfect integrată în mijlocul carcasei, plasarea precisă a geamului ceasului: noul Altiplano este proliferarea inovațiilor. Și, ca atare, deschide noi orizonturi tehnologice pentru specialiștii în micromecanică.

Pentru Piaget, la fel cum rafinamentul extrem al elementelor unui ceas ultra-subțire nu trebuie să sacrifice în nici un fel fiabilitatea, același lucru se întâmplă și în cazul finisării. Ca rezultat, cele mai mici detalii ale conceptului Altiplano Ultimate Concept aliniază stilul și tehnicitatea. Invocând codurile estetice dragi ale lui Piaget, roțile sunt gravate fie în motive solare, fie în formă de granule circulare, în timp ce punțile înclinate satinate sunt “transparente”, pentru a descoperi mecanismul subtil al acestui ceas de lux. Prelucrate în carcasă, placa principală și carcasa din spate sunt tratate cu PVD negru. Noul concept Piaget Altiplano este prezentat cu o curea ultra-subțire de 1,1 mm din piele de aligator și un miez de kevlar căptușit cu piele de  vițel și piele de căprioară, care oferă ceasului un stil elegant. Aceleași tușe care fac un ceas Piaget ultra-subțire foarte chic.

Specificații Piaget Altiplano Ultimate Concept
Diametru: 41mm
Grosime: 2mm
Materialul carcasei: “cobalt înalt aliat”
Cadran: Negru
Rezistența la apă: 30 de metri
Curea / Bratara: Piele aligator si Kevlar, grosime 1.1 mm
Calibru: niciun mecanism convențional; carcasa funcționează ca placa de bază a mecanismului
Funcții: ore, minute
Rezervă de putere: 44 de ore
Încărcare: Manuală
Frecvență: 4Hz (28.800 vph)
Lagăre din rubine: 13
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322