Această invenţie a determinat Academia de Ştiinţe din Paris să-l premieze cu o medalie de aur şi să scrie despre el următoarele: “Domnul Perrelet este acum acceptat în grupul orologierilor de cel mai înalt ordin, în virtutea calităţilor şi experienţei sale… În toate lucrările sale, veţi găsi o dispoziţie bună şi o execuţie perfectă, ilustrând abilitatea mâinilor sale.” Cunoscute fiind calităţile sale, Louis-Frederic Perrelet a lucrat pentru trei regi francezi, ca orologier oficial regal.
Actualii ingineri ai mărcii Perrelet au reinterpretat în manieră modernă invenţia patentată de Louis-Frederic în 1828. Prima serie este limitată la un număr de 50 de exemplare, combinând aurul alb şi roz de 18 carate cu cadranul negru skeleton. A doua serie, limitată la 27 de bucăţi, foloseşte doar aur alb şi un cadran bleu skeleton. Ambele ediţii utilizează mecanismul automatic semi-skeleton P-241, carcasa având un diametru de 43,5 mm.
Cadranul este împărţit simetric de patru discuri, ce prezintă secundele, data şi informaţiile cronografului. Ambele modele sunt echipate standard cu cataramă din aur.
Ediţia limitată Louis-Frederic Split-Second Chronograph este acum disponibilă la distribuitorii Perrelt din întreaga lume.