Pericol din adâncuri – U-Boat 1942

Cu un design vintage, U-Boat 1942 se prezintă ca un ceas comandat de marina italiană, dar care nu a mai apucat să vadă lumina producţiei de serie. A rămas astfel la o colecţie limitată de 29 de exemplare, lansată în anul de criză 2009, probabil în speranţa că va mai atrage atenţie asupra brandului italian.

 

 

U-Boat 1942 stă sub semnul mărimilor exagerate. Carcasa din titan are un diametru de 64.4mm, o dimensiune pe care nu mulţi producători de ceasuri se încumetă să o folosească. E practic un ceas de masă prevăzut cu o curea, pentru purtarea la mână.

 

 

Iar dacă piesa seamănă cu submarinul german din cel de-al doilea război mondial, coroana este probabil periscopul. Foarte lungă, cam jumătate din diametrul carcasei, cheia de armare şi potrivire a ceasului se pliază, pentru că altfel nu ar putea fi purtat. Cel mai probabil, a fost gândită atât de mare pentru ca U-Boat 1942 să poată fi întors sub apă, chiar şi cu mânuşa de scafandru pe mână

 

 

Înăuntru se ascunde un mecanism Unitas 6497 cu armare manuală şi rezervă de mers de 40, un calibru simplu cu ore, minute şi secunde mici. Preţul a fost estimat la cel puţin 5000 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322