Patente absurde de invenţie: Eterna şi fascinanta… America

Pentru a obţine un brevet de invenţie este nevoie de multă răbdare şi bani. Cu atât mai mult dacă te afli în Statele Unite. Noi am căutat şi am găsit dovada că unele genii sunt şi în mod sigur vor rămâne neînţelese! Să ne înţelegem: aceşti oameni au lucrat pentru a prezenta un proiect detaliat şi au mai plătit şi bani pentru asta! În final, Statul le-a recunoscut efortul aşa că nimeni, în afară de ei, nu mai are voie să producă aceste “minunate copodopere orologere”!

 

Ceasul pentru câini – brevet înregistrat în 1991
Ceasul pentru câini este de fapt un ceas care “ţine evidenţa timpului la un ritm, altul decât cel uman” şi a fost inventat în 1991. De ce ai avea nevoie să ştii timpul câinelui? Nimeni nu poate şti, dar ceasul reuşeşte să perceapă trecerea timpului în ritmul animalului în loc de cel al utilizatorului, de preferinţă o fiinţă umană. Conform inventatorului, ceasul multiplică fiecare secundă, minut şi oră de şapte ori, oferind astfel cu exactitate timpul canin. Astfel, dacă un căţel trăieşte 14 ani, vârsta se traduce în 98 de ani umani….

 

 

 

 

Ceasul pentru speranţa de viaţă – brevet înregistrat în 2002
Cităm chiar din brevetul de invenţie “Speranţa de viaţă a fost o preocupare majoră a oamenilor de-a lungul vremii. Companiile de asigurări dezvoltă în mod regulat tabele specifice care indică speranţa de viaţă medie a anumitor categorii sociale. Aceste statistici se bazează pe o serie de factori, cum ar fi starea generală de sănătate a individului, dacă persoana respectivă fumează, consumă alcool în exces, sau trecutul genetic care ia în calcul istoricul familiei.” Ce aţi citit e adevărat… inutil! Ceasul penru speranţa de viaţă numără invers, anunţând cu fidelitate momentul la care utilizatorul expiră. Iniţial, ceasul este programat prin efectuarea unui chestionar despre stilul de viaţă (activitate fizică, dispoziţie, alimentaţie, alcool, tutun). Ceasul dispune de un buton on/off pentru a putea fi suspendat temporar în timp ce se întreprinde o activitate sănătoasă. Şi asta nu e totul! Timpul rămas de trăit este afişat cu fidelitate în ani, luni, zile şi ore. Pentru mai multă acurateţe, există şi o alarmă ce poate fi setată să atragă atenţia şi auditiv privind scurgerea timpului!

 


 

 

 

Ceasul de purtat “sub piele” – brevet înregistrat în 1997
Pentru genul de persoane care îşi uită mereu ceasul pe undeva, a fost gândit un model special care se implantează sub piele. Sub Dermal Watch se “lipeşte” de proprietar prin intermediul unor LED-uri speciale uşor de citit prin stratul superficial de piele. La fel de uşor, dispozitivul poate ţine loc de tatuaj în cazul celor care se plictisesc repede. Utilizând o telecomandă sofisticată, mesajul afişat de ledurile subcutanate poate lua forma unei imagini sau a unui text, în ton cu starea sau ţinuta de seară. Singura vizită la doctor ar avea ca scop schimbarea bateriilor….

 

 

Via: totallyabsurd.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322