Patek Philippe renunță definitiv la Ref. 5711 Nautilus

După mai bine de o lună de speculații pe rețelele de socializare, a venit și confirmarea oficială: Patek Philippe nu va mai produce Ref. 5711 Nautilus, adică varianta cu cadran albastru.

Poate părea o știre plictisitoare sau o veste pur și simplu normală. Decizia atelierului, însă, este una care nu poate fi tratată cu indiferență. Cei care au fost atenți la tendințele pieței din ultimii ani au putut observa că cererea pentru ceasuri sport din oțel a fost încontinuu pe un trend crescător.

Mai mult, listele de așteptare pentru modele precum Nautilus 5711, Rolex Submariner sau Audemars Piguet Royal Oak au devenit extrem de lungi. Zvonurile care circulă prin grupurile de pasionați și clienți spun că s-a ajuns chiar și la o perioadă de 10 ani de stand by pentru a primi comanda. Sună absurd, însă trebuie avut în vedere faptul că numai aproximativ 30% din modelele Patek Phillipe sunt realizate din oțel inoxidabil.

Din fericire, Ref. 5711 Nautilus în varianta Rose Gold încă poate fi comandat, însă și acesta își are zilele numărate. Acum ne rămâne să așteptăm și să vedem ce planuri are atelierul pentru cei care doresc un astfel de ceas.

Mișcarea Patek Philippe poate fi înțeleasă, dacă o privim strict din punct de vedere economic. Zarva creată în acest moment este alimentată în mare parte de cei care se ocupă cu specula. Din nefericire, încă se pot obține profituri generoase astfel. Chiar dacă acest „hype” aduce multă publicitate brandului pe termen scurt, el creează probleme pe termen lung. Nu durează mult până se ajunge la punctul în care bula se va sparge și profiturile vor dispărea. Patek Phillipe nu poate să producă mai mult doar pentru că există stoc neutilizat pe piață, întrucât valoarea unităților s-ar prăbuși din cauza abundenței. Unul dintre cele mai atrăgătoare caracteristice ale unui model Patek Philippe este clar faptul că-și menține valoarea în timp, grație strategiei asumate a mărcii.

Rămâne de văzut ce va urma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322