Parteneriat Zenith/Cohiba cu Pilot Type 20 special edition la Cuban Habanos Festival

Parteneriatul Zenith cu producătorul Cohiba s-a concretizat în 2018, la cel de-al 20-lea festival Cuban Habanos, lansând două versiuni picante ale noii versiuni ale modelului Pilot Type 20: ediție de 50 de unități ale ceasului Pilot Type 20 Extra Special Cohiba Maduro 5 Edition în aur roz de 18 k și 150 de unități din modelul Pilot Type 20 Cohiba Maduro 5 în bronz.

2017 a fost un an epic pentru Zenith care a dat naștere unei serii de noi ceasuri noi, incluzând două iterații uimitoare ale celebrului ceas Pilot, cu prezența sa impunătoare și temperamentul aventuros. Arătând un aspect neo-retro, alimentat de spiritul aventuros al pionierilor aviatori pe care Manufactura i-a însoțit încă din primele zile ale zborului, acest ceas celebru  și-a exprimat stilul în cronograful Pilot Type 20 Chronograph Extra Special; și ca o alternativă automată în Pilot Type 20 Extra Special Edition.

Cu carcasa din bronz, mecanismul  EL Primero de înaltă frecvență și cifrele arabe purtătoare de cifre negre SLN, modelul Pilot Type 20 Chronograph este un moștenitor natural al instrumentelor de bord dezvoltate de Zenith în primii ani de aeronautică, cunoscut pentru precizia, robustețea și lizibilitatea acestora. Omologul său, Pilot Type 20 Extra Special Edition, este pregătit cu un calibru automat Zenith Elite 679. Dispunând de nuanțe elegante și proporții ideale, se oferă, în mod natural, cele mai elegante variante de finisări vintage, fără a se pierde din vedere spiritul de aventură care a scris legenda sa.

Ca și ceasurile mecanice, trabucurile Habanos au o istorie culturală lungă și sunt o expresie tipică a unui stilul de viață. Cu o veche istorie, pline și cu finisajul clasic Cohiba, Maduro 5 nu face excepție de la această regulă. Contrar a ceea ce se poate presupune, Maduro nu este un tip de frunze, ci o nuanță de culoare obținută printr-o fermentare suplimentară a frunzelor de învelire, recoltate de la nivelurile superioare ale plantelor de tutun crescute la umbră și îmbătrânite o perioadă mai lungă decât este normal pentru foile de ambalaj standard. Frunzele de ambalaj folosite pentru marca Maduro 5, aparținând mărcii Cohiba, au o vârstă îndelungată, de cinci ani. Acest ambalaj îmbătrânit oferă o calitate superioară a culorii maduro și a aromei care face gustul distinct ale trabucurilor Maduro 5.

Purtat nobil comun și patină de epocă

În acest an, se relansează parteneriatul început în 2016 între ceasornicarul elvețian celebru și marca de trabucuri cubaneze emblematice cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a acestuia. Ce ar putea fi mai natural pentru două branduri cult de lux să se unească într-o pereche de ceasuri distinse prin acest element nobil comun și patină de epocă?

Astfel, în 2018, ca tribut ale acestor trabucuri legendare și extrem de căutate, ZENITH a produs modelul Pilot Type  20 Extra Special Cohiba Maduro 5 Edition și Pilot Type 20 Chronograph Cohiba Maduro 5 Edition în tonuri calde de aur roz și respectiv bronz.

Rezistente la apă la presiunea de 10 ATM și dotate cu o rezervă de putere de 50 de ore, carcasa celebră a mărcii, coroana usor reglabilă (împreună cu butoanele în cazul modelului Cronograf Pilot Type 20 Cohiba Maduro 5 Edition) și cifrele luminescente supradimensionate ale ceasurilor Zenith / Cohiba Pilot, acestea se mândresc cu ADN-ul unei linii de cuceritori ai aerului, emulând tonurile bogate ale ambalajului trabucului Maduro 5.

Produs într-o ediție numerotată de 50 de bucăți pentru cronograful Pilot Type 20 Chronograph Cohiba Maduro 5 Edition și 150 de bucăți în bronz pentru omologul său Pilot Type 20 Cohiba Maduro 5 Edition, aceste ceasuri magnifice prezintă ambele logo-uri Zenith și Cohiba pe butoanele lor negre sablate. Ambele au indicatoarele de ore și minute placate cu aur, cu un secundar mic la ora 9, pe versiunea Pilot Type 20 Chronograph Cohiba Maduro 5 Edition, împreună cu o săgeată centrală de crono și contor de 30 de minute la ora 3. Un capac special din titan, al carcasei , poartă numărul  de serie al piesei,  împreună cu numele “Cohiba Maduro 5” deasupra unei gravuri a fabricii istorice “El Laguito” a trabucurileo Cohiba.

Ceasurile vin cu: o curea maro din nubuk, cu interior de cauciuc protector, cusătură specială și cataramă cu titan pe modelul Pilot Type 20 Chronograph Cohiba Maduro 5 Edition; și o curea din piele brună de  aligator cu interior de cauciuc de protecție și o cataramă din aur roz de 18 k pe modelul Pilot Type 20 Extra Special Cohiba Maduro 5 Edition, setând atingerea perfectă a finisajelor la ambele ceasuri.

În timp ce gustul în orice zonă este subiectiv, cunoscătorii lui Maduro 5 au un set foarte specific și foarte dorit de așteptări și același lucru se poate spune despre colecționarii de ceasuri. Împreună cu o dragoste pentru stil și calitate excepțională, pasionații de trabucuri cubaneze fine și ceasuri magnifice sunt cu siguranță captivați de aceste ultime exemple de piese spectaculoase ale acestui parteneriat neobișnuit, dar totuși de succes între două industrii independente, dar complet complementare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322