Parmigiani Fleurier Tonda Chronor Anniversaire

Tonda Chronor Anniversaire a câștigat categoria “Cronograf” în 2017 cu premiul  “Grand Prix de l’Horlogerie de Genève”. Acest cronograf de secundă cu date mari este dotat cu calibrul PF361, fabricat din aur și dispune de un cadran enamel remarcabil iluminat Grand Feu. În centrul acestei capodopere de ceasornic este mecanismul unic, realizat 100% în Elveția, dezvoltat, produs și asamblat de Parmigiani Fleurier Manufacture. Acest nou  mecanism un plus excepțional la colecțiile Parmigiani Fleurier este cea mai reușită expresie a expertizei extinse a brandului în ceea ce privește tehnologia și estetica.

 

Toți producătorii de ceasuri de renume împărtășesc dorința de a proiecta, dezvolta și produce un  mecanism cronograf integrat. Numai foarte puțini dintre ei au încheiat cu succes acest exercițiu extrem de exigent și au reușit să ofere astfel de piese în colecțiile lor. Pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a mărcii Parmigiani Fleurier, Michel Parmigiani – omul din spatele brand-ului – a vrut să meargă mai departe; în plus față de funcția de cronograf, maestrul orolger a vrut să adauge o complicație majoră, una care transformă un cronograf într-o piesă excepțională demnă de statutul superior al Haute Horlogerie: secunda. Din moment ce un indicator de data este o parte indispensabila a unui ceas contemporan, creatorul brandului a ales sa o faca lizibila, armonioasă si la fel de adevarat spiritului de ceasornicare, oferindu-i o mare data in doua ferestre – o caracteristică complexă.

Nu în ultimul rând, Michel Parmigiani și designerii de ceasuri ai fabricii au considerat că inima mecanismului ar trebui să oscileze la o frecvență înaltă, din motive de fiabilitate și lizibilitate. De aceea, au ales o frecvență de 36.000 de vibrații pe oră, sau 5 Hertz. Din nou, foarte puține cronografe mecanice care se află pe piață în prezent oscilează la această frecevență. Și din moment ce această piesă avea să marcheze o aniversare, ceasornicarul a făcut o altă alegere provocatoare: mecanismul nu ar fi făcut din aramă sau aliaj nichel argint, ci din aur.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322