Pariul cu viitorul al Poicon de Geneve

 

În fața a peste 500 de personalități din industria orologeriei, “Poinçon de Genève” a sărbătorit 125 de ani de existență și a anunțat o schimbare ce va reprezenta un punct de cotitură în istoria sa: adaptarea standardelor prin lărgirea certificării. Astfel, nu doar mecanismele vor purta această ștampilă recunoscută pentru calitatea pe care o garantează, ci întreg ceasul va intra sub această recomandare.  Noile caracteristici care vor intra sub atenția “Poinçon de Genève” vor fi etanșeitatea, precizia, funcțiile și rezerva de mers, iar evaluarea va fi aplicată ceasului în întregime, nu doar mecanismului. 

 

Din 2009, TIMELAB (Laboratul de Orologerie și Microinginerie din Geneva) este responsabil pentru activitatea “Poinçon de Genève”, iar certificarea a intrat într-o nouă etapă a existenței sale. Cu ocazia aniversării celor 125 de istorie, președintele consiliului TIMELAB, Daniel Favre a afirmat că “Poinçon de Genève se află în mijlocul unui proces de transformare care îi va conferi chiar mai multă reputație. Acest tip de AOC este o adevărată garanție a calității ale cărei granițe se măresc pentru a corespunde cât mai fidel posibil așteptărilor pasionaților de orologerie”.

Patrick Jaton, directorul TIMELAB, a comunicat că regulamentul “Poinçon de Genève” și noile reglementări împreună cu cerințele tehnice vor fi operaționale începând cu iunie 2012. O derogare va fi totuși posibil de acordat companiilor pentru a-și adapta standardele de producție la noile norme.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322