Panerai Radiomir revine

În mod suprinzător, Panerai a devenit un brand de consum abia în 1993. Originile Officine pot fi descoperite în 1860, în Florenţa, dar până în ultimul deceniu al secolului al XX-lea, marca livrase ceasuri exclusiv armatei italiene.

Radiomir a fost primul model, un prototip adresat trupelor de elită ale marinei. Ceasul a rămas o legendă a orologeriei, mult timp, accentul casei fiind pus mai ales pe succesorul său, Luminor. Spre finalul lui 2009 producătorul a anunţat o serie limitată de 12 exemplare, o trimitere la trecutul său istoric.

Carcasa măsoară 47mm în diametru, adăpostind un cadran negru cu indicatori extra-luminiscenţi. A fost confecţionată din titan, metal hipoalergenic şi rezistent la coroziune, spre deosebire de oţelul inoxidabil care intra în componenţa strămoşului.

Atât partea din faţă cât şi verso-ul carcasei sunt prevăzute cu geam cristal safir pentru protecţia cadranului şi respectiv vizualizarea mecanismului cu armare manuală. OP XXVII, calibrul ceasului, a fost dezvoltat pe baza unui motor Minerva cu o rezervă de putere de 55 de ore.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322