Oris la înălţime din nou

O carcasă de 46 mm din oţel tratat cu PVD, un cadran supradimensionat şi designul unui indicator de bord din cock-pit-ul unui avion. Omagiul Oris adus unui avion care a servit aviaţia militară elveţiană se clasează ca unul dintre cele mai atrăgătoare ceasuri aviatice lansate în ultimul timp. Compania este cunoscută pentru deschiderea către domeniu, nefiind la primul model închinat aparatelor de zbor.

 

Hawker Hunter a intrat în dotarea Elveţiei la şapte ani de la dezvoltarea lui în Regatul Unit şi şi-a făcut cu stoicism datoria până la retragerea lui ca piesă de muzeu, dar şi ca aparat preferat al nostalgicilor în timpul demonstraţiilor. Forma lui poate fi văzută pe cadranul ceasului în capătul indicatorului de dată. În locul motorului cu reacţie, copia minusculă a Hunter-ului se mişcă datorită unui calibru Oris 644, vizibil prin capacul transparent acoperit cu geam de cristal safir.

Mecanismul automatic are la bază un ETA 2824 şi, pe lângă indicatorul de dată presupune şi un secundar periferic poziţionat în dreptul orei 9. Modelul va fi produs într-o serie limitată de 1958 de exemplare, anul în care avionul a ajuns în Ţara Cantoanelor.
Sursă foto: Leblogdesmontres

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322