Oris prezintă Carl Brashear Cal. 401 în ediție limitată

Marca independentă Oris ne prezintă noul Carl Brashear Cal. 401 în ediție limitată – un omagiu pentru figuri istorice care ajunge la puține încheieturi.

Unul dintre cei mai eroici subiecți ai lui Oris este decoratul maestru scafandru al marinei americane Carl Brashear, care din 2016 a inspirat două reimaginări dramatice din bronz ale seriei de ceasuri de scufundări Divers Sixty-Five inflexionate de epocă. Pentru cel de-al treilea model inspirat de Brashear, Oris nu numai că lansează un parteneriat unic de curele aftermarket, dar introduce și pentru prima dată mișcarea internă Calibru 401.

Carcasa de bronz de 40 mm a modelului Oris Carl Brashear urmează aceeași formă tipică de scafandru ca Divers Sixty-Five standard, dar căldura bronzului conferă acestui design o dimensiune suplimentară. Periajul de-a lungul vârfurilor urechilor subțiri conice iese în evidență cu o vibrație diferită, în timp ce inserția din bronz solid din cadrul îngust al scufundării oferă o bogăție de adâncime vizuală atât cu segmente ridicate, cât și cu segmente gravate. Pentru cei care sunt pasionați de aspectul bronzului patinat, această abordare stratificată oferă o gamă de suprafețe intrigante.

În spate, carcasa din oțel inoxidabil înșurubată este împodobită cu un motiv de cască de scufundare, împreună cu celebrul citat al lui Carl Brashear, „Nu este un păcat să fii doborât, ci este un păcat să stai jos.”

Pentru cadranul Carl Brashear Cal. Ediția limitată 401, Oris aliajează elementele ambelor modele anterioare Carl Brashear, împreună cu o execuție mai curată, ușor maleabilă și o nouă complicație de câteva secunde. Suprafața cadranului în sine rămâne aceeași albastru de miezul nopții adânc și desaturat ca iterațiile anterioare, apărând aproape negru în unele imagini și evocând cu îndemânare cele mai adânci locuri din ocean.

Cea mai mare adăugare nouă, desigur, este subdialul de la ora 6 la secunde mici. La fel ca sub-cadranele Oris Carl Brashear Chronograph din 2018, marcajele sunt ușoare și minime în alb, cu o mână rotundă cu ac luminat. Comutarea către un aspect secundar mai degrabă decât un aspect secundar central elimină, de asemenea, fereastra de dată de la ora 6. Acest nou look fără dată îi conferă lui Carl Brashear Cal. Ediția limitată 401 are un aspect mult mai elementar, fără a lăsa întreruperi pe suprafața cadranului albastru.

Dincolo de frumosul design nautic și tributul continuu adus uneia dintre cele mai mari figuri navale din America, Oris Carl Brashear Cal. 401 Limited Edition este lansatorul pentru noua mișcare automată internă a mărcii Calibru 401.

Prețul pentru Oris Carl Brashear Cal. 401 pleacă de la 4200 de dolari americani.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322