Only watch – Cabestan

Povestea Cabestan a început acum patru ani, atunci când Jean-Francois Ruchonnet a decis să-şi lanseze propria firmă. Specialist în micro-mecanică, inginerul şi-a început cariera cu Chopard şi trecând până la deschiderea Cabestan prin încă alte două case orologere de prestigiu – Tag Heuer şi Breguet.

 

 

„Am început prin a face imagini virtuale. Apoi am trecut de la virtual la realitate. Obosisem să lucrez cu alţi oameni aşa că m-am decis să creez o «trilogie» de mecanisme bazată pe modul de funcţionare al unui motor de maşină, al unei bărci şi al unui avion. Am vândut primul mecanism către o casă de orologerie importantă şi l-am păstrat pe al doilea pentru mine. Aşa s-a născut Cabestan.

 

Nu sunt un designer, nu sunt inginer, ci doar un om simplu, ca oricare altul de pe stradă. De fapt, la 18 ani eram practic de pe stradă, nu aveam o casă şi a trebuit să învăţ să mă descurc pe cont propriu şi aşa mi-am învăţat meseria.

 

Am învăţat din experienţă şi am realizat că dacă vrei ceva făcut corect, trebuie să te ocupi singur de asta. Am ştiut că dacă vreau să pornesc acest proiect trebuie să mă înconjur de oameni de parteneri şi clienţi de încredere şi să fac investiţii serioase într-un atelier. La Cabestan doar curelele şi geamurile sunt cumpărate din afară, în rest producem tot ce avem nevoie singuri.”

 

Despre modelul Cabestan pentru Only Watch
„Dacă te uiţi pe marginea ceasului nautic poţi vedea timona bărcii în spate, iar în partea de sus un mic lanţ, similar cu cel de care e prinsă ancora. Când te uiţi la ceasul Cabestan poţi vedea scripeţii, cabestanele şi chiar coca unei ambarcaţiuni dacă îl întorci.
Pentru Only Watch am creat un ceas unic, un ceas cu tourbillon vertical, iar faptul că este semnat de Sebastian Loeb îl face chiar mai rar. A ales să facă acest gest doar pentru Cabestan şi evenimentul caritabil Only Watch şi sunt foarte mulţumit”

 

Restul interviului poate fi citit în original, în limba engleză, pe watch happening.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322