Omega Speedmaster Solar Impulse

Proiectul avionului revoluţionar a fost lansat în 2003. Conform planului, HB-SIA trebuia să fie primul avion produs vreodată care să poată funcţiona cu energie furnizată prin intermediul unor panouri solare. Cu participarea Ministerului elveţian al mediului, a Pricipelui Albert al II-lea al Monaco şi a Companiei orologere Omega, proiectul a fost prezentat presei la şase ani de la începere.

 

 

 

 

 

Bertrand Piccard şi André Borschberg au condus o echipă de 70 de persoane pe parcursul a numeroase calcule, încercări şi proiectări. Rezultatul – o aeronavă cu anvergura aripilor egală cu a unui Boeing 747-400, de greutatea unei maşini normale (1600 kg) pusă în funcţiune de patru motoare electrice ecologice. Peste 12.000 de celule solare montate pe aripile avionului furnizează 40 de cai putere, îndeajuns de mulţi pentru a ridica de la sol nava HB-SIA.

 

 

 

 

 

Obişnuită cu implicarea în proiecte îndrăzneţe, orologeria Omega a dedicat un ceas special evenimentului. Speedmaster Solar Impulse este pus în funcţiune de un mecanism automatic calibrul 3603 dotat cu eşapament co-axial. Faţă de Speedmaster-ul clasic HB-SIA afişează pe lângă cronograf şi o a doua zonă orară. Calibrul acreditat COSC dezvoltă o rezervă de mers de 55 de ore. Carcasa a fost confecţionată în întregime din titan, iar numeralele au fost placate cu rodiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322