Omega Speedmaster Silver Snoopy – te face să zâmbești

Am putea chiar spune că acest Omega Speedmaster Silver Snoopy este un ceas pe care îl merităm în 2020, având în vedere cum acest an a decurs. Piesa spune o poveste aparent simplă, dar care devine pas cu pas fascinantă.

Se întâmplă destul de rar ca în această industrie sobră să avem un amalgam care să pună un strop de magie în complexitatea realizării unui exemplar fantastic.

Omega Speedmaster Silver Snoopy transpune sub formă de orologiu o amintire a copilăriei inocente și ne retrimite în spațiul grijilor inexistente prin magia delicateții apariției sale într-o schemă de culori elegantă și echilibrată.

Acest ceas este al treilea membru al unei iterații în ediție limitată care celebrează și faptul că NASA a acordat Speedmaster un premiu care a recunoscut rolul avut în salvarea astronauților din misiunea Apollo 13.

Față de primele doua apariții, aici avem dovada clară că Omega și-a permis (în sfârșit!) a libertate de creație neașteptată. Speedmaster Silver Snoopy este dovada clară că în lumea complicată a ceasurilor își are locul și „desfrânarea” artistică, inspirată din rădăcinile inocenței.

Speedmaster și… Snoopy? Cu spate ANIMAT?!

În momentul în care am parcurs indicațiile oferite de atelier am ajuns la concluzia că ori nu mai înțeleg eu limba engleză, ori ceva incredibil urma a se întâmpla. Din fericire, m-am aflat în scenariul doi.

La prima vedere când ceasul funcționează, este clar că discul albastru extrem de detaliat care reprezintă pământul este poziționat la inversul indicatorului de secunde care se situează la ora 9. Acesta, la fel secundarul, finalizează o rotație completă la fiecare 60 de secunde. Dar distracția începe cu adevărat atunci când porniți cronograful și întoarceți ceasul, deoarece aici Snoopy iese în curând din spatele lunii și orbitează întreaga scenă la bordul modulului de comandă, trasând o linie sub deviza clasică a lui Snoopy: „Ochii la stele!”. Asta se întâmplă înainte de a dispărea în spatele lunii, totul având loc într-un interval de 14 secunde. Bineînțeles, acest timp este indicativul reminescent al celor 14 secunde necesare echipajului Apollo 13 pentru a-și folosi ceasurile Speedmaster pentru a repara impulsurile pentru a corecta cursul, după ce un rezervor de oxigen din modulul de serviciu a explodat în drum spre Lună.

A fost nevoie de mai mult decât un pic de „vrăjitorie” tehnică cu cronograful Co-Axial Calibru 3861 al Omega pentru a face acest lucru posibil – o parte a inclus utilizarea aliajului de aluminiu ușor pentru indicatoare, față de aurul alb tradițional mai greu găsit la multe exemplare Speedmaster speciale. Astfel se permite mișcării să poată conduce aceste două elemente rotative ultra-subțiri, în plus față de linia cronografului montat pe centru și respectiv indicatoarele secundelor. Nu numai că animația este super-îngrijită, însă, fundalul pe care este setată este, de asemenea, extrem de detaliat – de la stelele sclipitoare până la gradul uimitor de detalii executate pe suprafața prim-planului Lunii, folosind o tehnică industrială pe care Omega o numește „metalizare micro-structurată” – ceva ce am mai văzut înainte, dar la o scară mult mai mică.

Acum, dacă ar exista vreodată un motiv pentru a petrece mai mult timp cu ceea ce se află vizavi de partea funcțională, care indică timpul, ar fi absolut acesta – spatele. Dar asta nu înseamnă că partea cadranului nu este la fel de festivă pentru ochi. Finisat în argint AG 925 (un indiciu inteligent cu privire la argint sterlin zburat în spațiu care cuprinde în sine motivul premiului NASA Snoopy) și înconjurat de o ramă albastră de tahimetru din ceramică, cadranul este prevăzut cu indicatoare albastre strălucitoare și marcaje aplicate cu grijă, acestea din urmă fiind finisate cu mici parcele luminoase. Toate elementele albastre cu contrast ridicat, setate pe un cadran alb sau argintiu, sunt una dintre cele mai puternice semnături Omega în ediție limitată și unul dintre modurile în care această referință se diferențiază de Speedmaster CK2998 din 2016, care a folosit mai multe indicatoare și markere din aur alb tonal.

La fel ca Speedmaster Alinghi de la începutul acestui an și Apollo 8 de la Baselworld 2018, acest nou Silver Snoopy se mândrește cu un cadran impresionant și bogat în culoare, textură și detalii intense – toate semnele distinctive ale fabricării moderne de care Omega dispune.

Toate acestea se estompează în comparație, însă, cu cât de distractiv este acest ceas. Înnobilează orice încheietură. Pur și simplu nu se poate să ne dăm seama cât de mult s-au bucurat în mod clar designerii Omega de o comandă-provocare al cărui singur scop a fost „surpriza și încântarea”.

Prețul pentru Omega Speedmaster Silver Snoopy este de aproximativ 9.100 euro și poate fi încă obținut.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322