Omega Speedmaster a aterizat la Basel după 40 de ani!

Salonul internaţional Baselworld 2009 a prilejuit lansarea ediţiei limitate de 40 de ani în cadrul unui eveniment cu mult fast la care au participat 4 dintre cei 12 oameni care au păşit vreodată pe Lună. După ce a transmis primele impresii în direct de la Basel, Temporis revine cu povestea completă a unui ceas legendar!

Speedmaster Professional are toate atributele pentru a se califica în selecta galerie “icon watches”. Design fără vârstă, uşor de citit, uşor de utilizat şi un mecanism performant cu întoarcere manuală. Baselworld 2009 a adus pasionaţilor din toată lumea o ediţie limitată personalizată de emblema misiunii care a aterizat pe Lună pe 20 iulie 1969.

 

În onoarea misiunii Apollo 11 şi a colaborării dintre Omega şi NASA (începută în 1963), evenimentul din cadrul Baselworld 2009 a reunit 4 astronauţi care au păşit pe Lună: Buzz Aldrin, Charles Duke, Harrison Schmitt şi Eugene Cernan. Alături de ei, s-au mai aflat Thomas Stafford, cosmonaut ajuns pe orbită, Gerald Griffin, unul dintre directorii misiunii Apollo şi Jim Regan, inginerul aerospaţial responsabil cu testarea cronografelor care a ales Omega.

În cadrul conferinţei de presă, Buzz Aldrin a recunoscut că a avut privilegiul să fie singurul cosmonaut care a purtat ceasul la mână pentru că Neil Armstrong l-a lăsat în capsula lunară. La acel moment, ceasul electronic de la bord nu funcţiona corect, aşa că Armstrong şi-a lăsat ceasul pentru a ţine loc ca un subtitut de încredere. Pe 21 iulie la ora 2:56 GMT, Neil Armstrong a pus primul picior pe Lună fiind urmat la 19 minute de Buzz Aldrin şi de al său Speedmaster. Buzz adăuga că praful selenar este un ingredient foarte coroziv.

 

Astfel, dacă Omega nu ar fi avut un produs un ceas cu adevărat rezistent, mecanismul s-ar fi defectat la numai câteva secunde de la ieşirea în spaţiu. Ceasul a fost purtat peste combinezon, fiind fixat cu ajutorul unei curele din material textil prinsă cu arici. (Modelul original a fost expus la Basel cu ocazia evenimentului, alături de alte obiecte din Misiunea Apollo 11 1969, precum accesorii de igienă şi chiar un meniu complet).

Cadranul modelului Speedmaster a fost protejat încă de la început de Hesalite, un geam din cristal acrilic, deosebit de rezistent. Hesalite s-a dovedit ideal utilizării în Spaţiu deoarece nu exista posibilitatea să se spargă şi să genereze astfel fragmente periculoase.

Ediţia limitată din 2009 se identifică prin intermediul emblemei misiunii Apollo 11 poziţionată pe cadran în dreptul orei 9. Emblema a fost imaginată de astronautul Michael Collins. Michael a fost al treilea membru al echipajului şi a rămas la bordul capsulei spaţiale, în timp ce Armstrong şi Aldrin au debarcat pe Lună.
Omega Speedmaster Pro 40th Anniversary este oferit într-o cutie neagră alături de o medalie din argint cu diametrul de 42 mm (la fel ca ceasul). Pe o parte este gravată emblema misiunii iar pe spate stau scrise cuvintele “Vulturul a aterizat”, “Lansată pe 16 iulie”, “Aterizată pe 20 iulie 1969” şi “Întoarcere 24 iulie 1969”.
Ceasul va fi produs într-o ediţie limitată de oţel de 7969 de piese şi o ediţie din platină cu medalion din aur de 18k limitată la 69 de piese.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322