omega

Omega introduce noul Seamaster 300

Omega plătește tribut primului său ceas marca dive cu actualizarea Seamaster prin noua iterație 300. Are același șarm de școală veche, dar conține o serie de noutăți contemporane importante.

Nu e pentru prima dată când Omega creează un Seamaster cu rol de a onora simbolic istoria din spatele gamei. Această versiune este o idee mai vintage față de cea pe care o înlocuiește, dar păstrează aproape aceeași filosofie.

Noul Seamaster 300 este, în mai multe variante, un omagiu real. Chiar și așa, nu este o reproducție 1:1. Într-un fel incredibil, Omega a reușit să obțină un look mai vintage decât a seriei originale.

1

Construcția cadranului este o diferență majoră între vechi și nou. Potrivit Omega, cadranul este format din două plăci. Prima placă este aplicată cu un Super-LumiNova cu emisie albastră, în timp ce placa superioară are decupaje pentru indicii și cifre. Acesta este efectiv un cadran în stil sandwich, dar nu se termină aici. Markerii sunt încasați și umpluți și cu o doză sănătoasă de material luminos. Numerele „arabe deschise” au fost folosite anterior de Omega, pe Seamaster 300 în anii 1960.

Omega Seamaster 300 – noutăți demne

Probabil că cea mai mare schimbare aici este cât de redus este designul cadranului. A dispărut textul de apelare care face referire la mișcare. În locul său se află textul clasic care citește Seamaster 300 . Dimensiunea efectivă a cadranului este mai mare, cu o deschidere de 30,4 mm, comparativ cu 29,5 mm anterior. Ceasul este de asemenea mai subțire decât modelul înlocuit.

În mod tipic Omega, lumina pentru numerale, markere, ore și secunde strălucesc în albastru, în timp ce aripa minutelor și a cadrului luminează verde. Apropo de mâna secundelor, veți observa revenirea stilului „acadea”. Aceasta este o semnătură Seamaster, fiind utilizată pe model încă din Seamaster 300 CK2913, din 1959.

3

Rama este efectiv identică cu modelul de ieșire – în aspect. Aceasta este realizată din aluminiu oxalic anodizat în variante de culoare albastră sau neagră care se potrivesc cadranelor. Potrivit Omega, procesul de anodizare utilizat are ca rezultat o suprafață semnificativ mai dură și mai rezistentă la zgârieturi decât o inserție standard din aluminiu. Omega spune că duritatea cadrului este de 500 Vickers, sau aproximativ de două ori duritatea unui cadru standard din aluminiu anodizat.

Ceasul își menține dimensiunea de 41 mm. Lățimea coastei este de 21 mm, iar brățara se înfășoară până la 16 mm la clemă. Omega a făcut și o mică modificare la designul brățării. În loc să lustruiți legăturile centrale, acestea sunt periate – cu legături exterioare lustruite.

Noul Omega Seamaster 300 are un cristal de safir bombat, precum și o carcasă din safir de expoziție. Prin acea carcasă, puteți vedea calibrul 8912 Omega Master Co-Axial certificat METAS, cu o rezerva de putere de 60 de ore.

2 4

Omega Seamaster 300 folosește mecanismul de mișcare Co-Axial Master Chronometer Caliber 8912.

Prețul pornește de la 5.200 de euro și ajunge până la 5.550 de euro. Taxele nu sunt incluse.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322