Odă Orientului – Jean Dunand Confucius

Cu o filosofie a păcii bazată pe empatie, bunăvoinţă şi caritate, Confucius este unul dintre cei mai influenţi gânditori ai Chinei. A trăit în secolul al VI-lea înaintea erei noastre, iar acum primeşte un omagiu mecanic din partea Jean Dunand, o companie aflată în plină afirmare.

 

 

Tourbillon Oriental este una dintre seriile „de demonstraţie” ale lui Jean Dunand. Piese unicat, care beneficiază de o atenţie aparte pentru finisarea detaliilor şi care sunt fabricate pentru a demonstra că orologeria elveţiană îşi merită locul în înalta clasă.

 
 

 

Modelul Confucius se remarcă prin reproducerea unei gravuri a filosofului chinez pe cadranul din onix al modelului. Suprafaţa a fost pregătită cu ajutorul unor lacuri speciale de înaltă calitate, artizanii mărcii elveţiene pictând manual conturul figurii filosofului. Tehnica presupune începerea operei din extremităţi şi continuarea spre mijlocul cadranului cu o pensulă atât de subţire încât este formată din doar 20 de fire de păr. Artistul conturează desenul cu ajutorul unui microscop, aplicând culoarea în diferite cantităţi şi tehnici pentru conturarea detaliilor şi diferenţelor de nuanţă pe figura lui Confucius. O atenţie deosebită au primit-o liniile întrerupte de pe fruntea, dar şi firele de păr.

 

Un singur om se dedică muncii pe care o însumează cadranul lui Confucius Tourbillon. Fiecare sesiune de pictură este urmată de o uscare a lacurilor şi culorilor la 90-100 de grade Celsius.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322