smartwatch Michael Kors

Noutăți din lumea smartwatch, prezentate la IFA Berlin

smartwatch Michael Kors

De la ghinionistul smartphone Samsung Galaxy Fold și prototipul Panasonic Transparent OLED TV, până la futuristul laptop Asus ZenBook Pro Duo sau la telefonul cu design retro Nokia 2720 Flip, premierele dezvăluite la ediția din acest an a IFA Berlin au atras ca un magnet pasionații de tehnologie. Printre ele și o pleiadă de ceasuri inteligente precum Fitbit Versa 2, Garmin Venu și Vivoactive 4, Puma Smartwatch sau Michael Kors Access MKGO.

Începând de pe 5 septembrie, centrul expozițional din capitala Germaniei a devenit „raiul tehnologiilor” pentru pasionați și electroniști sau simpli căutători de senzații tari din lumea electronicelor și electrocasnicelor. Companii cu nume mai mult sau mai puțin cunoscute din întreaga lume s-au adunat la Berlin pentru a își prezenta cele mai noi produse la Internationale Funkausstellung (IFA). Până pe 11 septembrie, orașul german a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente dedicate prezentărilor de noi produse electronice și electrocasnice pentru publicul larg.

Timp de aproape o săptămână mărci precum Sony, Samsung, Lenovo, Acer sau Huawei au prezentat în cele 26 de hale de la Messe Berlin telefoane inteligente, laptopuri, televizoare, echipamente pentru case inteligente, sisteme audio, accesorii și, cum altfel, o gamă largă de smartwatch-uri.

Puma Smartwatch

Unul dintre cele mai așteptate ceasuri inteligente la Berlin a fost cel purtând marca Puma. Primul smartwatch al celebrei companii producătoare de echipament sportive a fost realizat împreună cu Fossil, specialiștii ambelor firme muncind cot-la-cot timp de 12 luni pentru a-și atinge scopul. Ca urmare, vizitatorii IFA Berlin 2019 au putut vedea un ceas cu un display de 1,19 inch cu carcasa de 44 mm realizată din aluminiu și nylon. Conform oficialilor Puma, noul ceas inteligent va avea o autonomie de cel puțin 24 de ore grație utilizării unui performant chipset Snapdragon Wear 3100. Trebuie menționat că Puma Smartwatch are o memorie de 4 GB și un Ram de 512 GB. Produsul va ajunge pe piețele din întreaga lume în luna noiembrie și va avea un preț de circa 275 de dolari.

Garmin Venu

Un alt producător care a atras atețina la ediția din acest an a IFA prin prezentarea unor ceasuri inteligente a fost Garmin. Compania a ținut să dezvăluie nu unul ci trei smartwatch-uri. Primul dintre acestea și, probabil, cel mai arătos și performant a fost Venu, un produs din categoria warables care se laudă cu display OLED de 1.2 inch și GPS, dar și cu funcții foarte utile în special în sălile de sport. Cel de-al doilea smartwatch prezentat de Garmin poartă numele Vivoactive 4 și are rolul de a aduce în pas cu vremurile linia de ceasuri Vivoactive. Conform oficialilor companiei, clienții pot opta între două dimensiuni ale ecranului – 45 mm sau 40 mm – și se vor bucura de același display care permite o bună lizibilitate chiar și în lumina puternică a soarelui. Cea de-a treia noutate Garmin în domeniul smartwatch a fost Vivomove, un ceas „fashion” cu aspect clasic care poate prezenta pe ecran informații precum direcția de mers (folosind date primate de la GPS-ul de pe telefon), Garmin Play, puls, orele de somn și alte date necesare persoanelor active. Gadgetul este declinat în trei variante – Luxe, Style și 3/3S – iar prețurile acestora sunt cuprinse între 250 de dolari și 550 de dolari.

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 este unul dintre ceasurile inteligente care au uimit mulți dintre participanții la IFA 2019. Poate și pentru că vizitatorii deja știau câteva dintre detaliile produsului având în vedere că acestea au fost anunțate încă de pe 28 august, cu câteva zile înaintea debutului expoziției de la Messe Berlin. Cert este că această a doua ediție a Fitbit Versa nu diferă foarte mult de cea anterioară chiar dacă există noi culori și are un ecran ceva mai mare. Însă asta nu înseamnă că smartwatchul duce lipsă de noutăți, una dintre acestea fiind înglobarea Amazon Alexa, iar o alta posibilitatea de a utiliza ceasul ca instrument de plată prin Fitbit Pay.

Ultimul, dar nu cel din urmă smartwatch remarcat la IFA Berlin 2019 este Michael Kors Access MKGO. Alături de Bradshaw 2 și Lexington 2, MKGO a atras atenția prin cadranul său neconvențional, dar și prin caracteristici tehnice de top precum chipset Snapdragon Wear 3100 și 4 GB RAM. De asemenea, ceasul este extrem de subțire, el având doar 7 mm și funcționează cu Wear OS, ceea ce înseamnă că oferă acces la mulțimea de aplicații de fitness a Google.

Aflați mai multe detalii din numărul viitor al revistei Temporis.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322