Noul Glashütte Original Senator Tourbillon – ediție Alfred Helwig

Tourbillon-ul este una dintre cele mai căutate complicații tehnice din maestrii orologeri. Dezvoltat de Abraham Louis Breguet în 1801, turbillonul a servit inițial pentru a compensa efectele gravitației în ceasurile mecanice de buzunar. Abia în 1920 a fost inventat flying turbionul, de către un maestru orologer pe nume Alfred Helwig. Alfred Helwig s-a antrenat pentru prima oară la școala germană de ceasornicărie Glashütte, unde a rămas profesor loial timp de peste patruzeci de ani. Este considerat una dintre cele mai importante figuri din istoria orologeriei Glashütte. Astăzi, numele său este dat școlii de ceasuri Glashütte Original, situată în aceeași clădire unde a lucrat și a învățat odată, educând viitorul artei de ceasornic Glashütte. Glashutte Senator Tourbillon – ediția Alfred Helwig, echipat cu un flying turbion și introdus recent de Glashütte Original, este mai mult decât un omagiu pentru omul care s-a dedicat atât de mult casei Glashütte.

Senator Tourbillon – ediție Alfred Helwig este o reinterpretare a modelului Senator Tourbillon, lansat în 2013. Această nouă versiune a lui Senator Tourbillon prezintă o carcasă din aur alb de 18 ct, cu un diametru de 42 mm și o grosime de 13,7 mm. Sunt trei diferențe între primul Senator Tourbillon și ediția Alfred Helwig:

Ecranul lui Senator Tourbillon – Editia Alfred Helwig este granulat cu argint în comparație cu gri-ul închis al versiunii obișnuite. În timp ce numerele romane ale ediției precedente sunt negre, în al doilea sunt albe. Același lucru se întâmplă și pentru numerele mari pentru dată – sunt alb pe negru în original, dar negru pe alb în ediția Alfred Helwig.

Poziția de la ora 1 în care cifra romană “I” este în versiunea originală este umplută cu text care indică numerotarea individuală a piesei din seria limitată. Acest element de design neconvențional va împărți cu siguranță opiniile printre entuziaști. Săgețile indicatoare din original sunt de aur alb, în ​​timp ce ediția omagială este dotată cu săgeți albastre . Ceea ce rămâne neschimbat este turbionul care evoluează la ora 6. Acesta diferă de turbionul clasic, în primul rând în ceea ce privește estetica: ancorat pe o singură parte, nu are nevoie de puntea de sus, oferind astfel privitorului o vedere neobstrucționată a turbionului.

Mecanismul are două caracteristici cheie: data mare (sau ceea ce marca numește “Panorama Date”) și turbionul. Turbionul în formă de liră este la fel de impresionant, cuprinzând 72 de componente fin construite, care cântăresc doar 0,2 grame în total. Din punct de vedere finisaj și decor Glashütte Original acestea sunt de tip: saxon și de calitate. Vizibile prin carcasa de safir din spate sunt linii Glashütte care acoperă nu numai punțile galvanizate, ci și rotorul scheletat, excentric, muchii zimțate, părți din oțel lustruite și suruburi albastre de la călire.

Seria originală Glashütte Tourbillon – ediția Alfred Helwig este asociată cu o curea din piele din aligator negru din Louisiana, sau curea din aur alb. Limitat la doar 25 de piese, ceasul costă aproximativ 100.000 EUR.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322