krtmtx ex1025 mood campaignview hd 2 2

Noua viziune asupra timpului: Roger Dubuis “Knights of the Round Table Monotourbillon/X”

Noul model marca Roger Dubuis, care a lăsat uimită întreaga industrie a ceasurilor, este expresia supremă a măiestriei vizuale pe un cadran orologic. Precum modelul “Freak S” al lui Ulysse Nardin, care a reinventat jocul cu priceperea sa tehnică, această ultimă ediție a lui Roger Dubuis are, fără nicio îndoială, cel mai estetic cadran dintre toate lansările “Watches & Wonders”.

Odată ce ai ajuns să îl vezi, nu trebuie nici măcar să te gândești că ai putea uita această capodoperă vizuală. Fiecare nouă ediție a colecției “Knights of the Round Table” are o reinterpretare diferită a cavalerilor și a poveștii lor. La fel ca și celelalte modele din colecție, inginerii și designerii de la Roger Dubuis s-au reunit pentru a combina măiestria artistică,cea a ceasului și designul contemporan. Pentru prima dată în această colecție emblematică, cavalerii Regelui Arthur vor provoca forța gravitației cu un dispozitiv ascuns: Monotourbillon.

krtmtx ex1025 mood dialcloseup hd 1

Ridicând un design deja complex, Roger Dubuis adaugă la Colecția “Knights of the Round Table” modelul Monotourbillon/X. Această actualizare prezintă un Monotourbillon în centru,care acționează ca un „scut” împotriva forțelor gravitaționale. Designerii au fost la înălțime, deoarece au transformat Monotourbillon-ul in piesa centrală. Apoi, proiectând o masă, designerii au portretizat o iluzie tridimensională a atracției gravitaționale, care acționează ca un scut pentru a proteja Monotourbillon-ul împotriva cavalerilor.

Această atracție gravitațională este reprezentată prin blocuri violet translucide din sticlă de Murano. Cei 12 cavaleri stau unul lângă altul în timp ce se pregătesc să lupte împreună împotriva inamicului invizibil. Acest model de expresie a conceptului de “Hyper Horology” este încapsulat într-o carcasă din aur roz 750/1000 de 45 mm, fiind sigilată de o lunetă crestă. Cavalerii eroici sunt turnați în Aur roz 750/1000. Fiecare dintre ei a fost lucrat individual prin micro-sculptură si sunt suficient de mici pentru a se potrivi acolo unde se află indicii orelor, dar suficient de mari încât să fie vizibil fiecare detaliu în miniatură.

Cavalerii au doar 6 mm înălțime, fiecare fiind sculptat cu personalitatea și armura sa. Aceștia sunt ori într-o poziție de apărare, ori gata să atace fiara necunoscută care se află în fața lor. Ceasul nu are funcția pentru ore sau minute, deoarece aici intervine Monotourbillon. Pentru această funcție, au fost aleși doi marcatori de aur pentru a indica poziția minutei și orei cu două discuri rotative, ele fiind perfect centrate. Un total de opt straturi ale decorului au fost folosite pentru a prezenta cavalerii, mecanismul oră-minute, flanșa exterioară dar și diferitele înălțimi ale sticlei de Murano pentru efectul de atracție gravitațională. De asemenea, poate fi găsit și un sistem de setare în poziția orei două, unde odată apăsat, un steag este ridicat pentru a indica modurile de înfășurare și de setare.

krtmtx ex1025 mood lyingdownview hd 1

Așa cum era de așteptat în lumea hyper-watch, modelul Monotourbillon/X se poate achiziționa la un preț premium de 620.000 USD. Pentru aceasta piesă, Roger Dubuis  a primit una dintre cele mai exclusive ștampile de certificare în ceasurile moderne, și anume “Poinçon de Genève”. Într-adevăr, acest lucru este bine meritat, deoarece modelul “Knights of the Round Table Monotourbillon/X” este cu adevărat o capodoperă de design, tehnică și emoție.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322