Noile clasice Zenith

La începutul lunii mai, Thierry Nataf îşi anunţa demisia din poziţia de preşedinte a mărcii Zenith. Zvonurile spuneau atunci că unul dintre motivele plecării a fost incapacitatea Zenith de a se adapta crizei economice şi că standardelor mult prea înalte şi mult prea nişate impuse de Nataf au dus la o scădere dramatică a vânzărilor.

Noua colecţie a producătorului pare să nu mai aibă nicio legătură cu extravagantele Class sau El Primero văzute la Basel. Adevărate minuni din punct de vedere tehnic, modelele inspirate din trecutul istoric al orologeriei par la prima vedere să-şi fi pierdut măcar o parte din exuberanţa designului cu care ne obişnuiseră.

 

 

Class Tourbillon Moon & Sunphase
Calibrul 4034 alcătuit din nu mai puţin de 353 de piese şi 35 de rubine pune în funcţiune trei complicaţii: fazele lunii şi soarelui, poziţionate la ora 8, în afara cadranului principal, un tourbillon a cărui fereastră mare tronează în partea de sus şi cronograful cu două totalizatoare – unul de 12 ore, iar celălalt de 30 de min. Un element impresionant este şi cadranul guillochat precum şi cele două carcase din aur alb şi roz. Ediţie limitată la 10, respectiv 5 exemplare.

 

 

Class Elite Moonphase Grande Date
O fereastră mare de dată, un secundar mic şi cadranul de faze ale lunii se adună pe cadranul lui Elite Moophase. Carcasa de 40mm aduce aminte de designul anilor ’50, cadranul purtând un elegant guiloşaj Clou de Paris.

 

 

 

Class El Primero Moonphase
Beneficiază de un mecanism manufacturat 4100 montat pe o carcasă de 40 sau 44mm. Cadranul dispune de laitmotivul colecţiei – guiloşajul Clou de Paris.

 

Class Lady Moonphase
Elite 692 este singurul mecanism pentru doamne. Două ceasuri extrem de atrăgătoare formează linia Class Lady, un amestec de tehnică şi stil unic.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322