Nautica – Vârsta de argint

Cuvântul latin „nauticus“ – ambarcaţiune – a reprezentat în 1983 punctul de pornire al unei mărci care producea pe atunci doar şase piese de îmbrăcăminte. Un sfert de secol mai târziu, sub logo-ul velierului apar nu numai haine şi parfumuri, ci şi o colecţie generoasă de ceasuri. Astfel, nu întâmplător, Nautica îşi celebrează atingerea maturităţii prin lansarea unui ceas inspirat din tradiţia maritimă a companiei. Confecţionată din argint şi disponibilă, în 1983, de exemplare, piesa este dotată cu un mecanism elveţian care pune în funcţiune, pe lângă funcţiile obişnuite, şi un cronometru de 10 minute. Fiecare dintre modele poartă însemnul distinctiv al coroanei cu filet, precum şi un marcaj cu numărul ceasului.

 

NMX 300, lansat la Baselworld, este inspirat din aspectul căştilor folosite de scufundători la începutul secolului al XX-lea. Se remarcă la nivelul designului cele două bare din titan dispuse pe marginile carcasei confecţionate din oţel, precum şi indecşii trataţi cu un colorant fosforescent. Coroana cu filet indică printr-o fereastră colorată în roşu dacă este strânsă perfect. Mecanismul care pune în funcţiune un cronograf – fereastra de dată, dar şi orele şi minutele – este de provenienţă japoneză.

 

O altă noutate a anului este NVL100, ceas cu o carcasă decagonală, asemenea lanternelor de metal de la 1800. La fel ca şi NMX 300, modelul a fost lansat în primăvară şi funcţionează pe baza unui mecanism japonez.

Facebook
Twitter
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322