Nadal poartă Richard Mille

Întâlnirea sportivă dintre Roger Federer şi Rafael Nadal a devenit deja un „el clasico” al tenisului. Cei doi îşi împart victoriile şi pe teren, dar şi în afara lui, unde lupta se cuantifică în numărul de mărci preluate în calitate de ambasadori.

Numărul 1 ATP este cunoscut pentru asocierea sa cu Rolex şi numeroase alte mărci de ciocolată, echipament sportiv, maşini sau operaţiuni bancare. Nadal îl urmăreşte însă îndeaproape şi, după ce a apărut într-un videoclip Shakira, a fost anunţat ca ambasador al mărcii de ceasuri Richard Mille. Fostul lider mondial i se alătură lui Felipe Massa, pilot de Formula 1 care este cunoscut pentru că îşi conduce monopostul purtând la mână un ceas RM dedicat – RM011.

Spre deosebire de Federer, care nu poate spera să poarte un Rolex pe teren, RM 027 este un model creat special pentru a fi folosit în timpul meciului de tenis. După RM 006 (42g fără curea), RM 009 (29 g fără curea), 027 cântăreşte mai puţin de 20g cu tot cu curea, fiind unul dintre cele mai uşoare ceasuri produse vreodată în lume. Aparent, spaniolul s-a implicat în proiectarea şi construcţia modelului încă de la începutul dezvoltării, punând accent, aşa cum o spune comunicatul de presă, pe greutatea scăzută şi durabilitate.

Bănuiala noastră este că Richard Mille s-ar fi gândit şi singur la aceste calităţi şi ca drept urmare l-a înzestrat pe RM 027 Tourbillon cu un mecanism construit pe LITAl, un aliaj de înaltă calitate în componenţa căruia intră aluminiu, cupru, magneziu şi zircon. Acelaşi aliaj este folosit şi în construcţia avioanelor Airbus A380, helicopterelor, aeronavelor spaţiale sau a maşinilor de F1. Drept urmare, mecanismul cu tourbillon, ajunge la o greutate de doar 3,83g fără a sacrifica rezistenţa.

Pe lista cu specificaţii a modelului intră o rezervă de putere de 48 de ore, ore şi minute, precum şi o atenţie specială acordată rezistenţei şi preciziei – protecţie la şocuri ELINVAR, tratament anti-magnetic, profiluri speciale de construcţie a roţilor şamd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322