Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition

Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition

Deși Montblanc a început să producă ceasuri de-abia în 1997, noul Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition aniversează, conform mărcii, 200 de ani de la crearea Time Writer – un cronograf timpuriu făcut în 1821 de un francez pe nume Nicolas Rieussec.

La o primă vedere, n-ar exista o conexiune care să confere acestui nou ceas o însemnătate aparte. Cu toate astea, se pare că Montblanc mizează pe istoria sa îndelungată în domeniul instrumentelor de scris pe care le asociază oarecum cu creațiile din domeniul orologeriei.

Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition este, așadar, un ceas special. Nicolas Rieussec a participat acum aproape 200 de ani la o cursă cu cai, unde a încercat să își dea seama dacă poate măsura atât timpul câștigătorului, cât și a celor care-l urmează. A reușit acest lucru prin adăugarea unui stilou care punea două semne pentru minut și secundă de fiecare dată când un cal trecea linia de final. Cu toate asta, Louis Moinet este considerat inventatorul primului cronograf. Rieussec, însă, are avantajul conferit de identificarea termenului „cronograf”.

Cuvântul cronograf a fost format prin alăturarea a doi termeni grecești: „chronos” pentru timp și „graphein” pentru a scris, de aceea și numele de Time Writer.

Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition

Nu este prima dată când Montblanc alege o astfel de strategie. Primul astfel de pas a fost făcut în 2008.

Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition2
Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition2

Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition este un cronograf cu funcție GMT care are un mecanism ce se încordează automat și care afișează timpul într-un mod destul de neortodox. Orele și minutele, al doilea fus orar și afișajul zi / noapte sunt toate plasate în cadranul mare din jumătatea superioară a cadranului, în timp ce o pereche de registre dispuse pe orizontală sunt plasate dedesubt și indicate că au trecut 60 de secunde și 30 de minute, separat. În loc ca fiecare sub-cadran să aibă propria mână, există un singur index dublu aplicat pe cadran care se află între cele două contoare; cadranele secundare sunt părțile întregului care se mișcă pentru a arăta timpul scurs prin intermediul bastonului dublu. Aceasta imită aceeași funcție a invenției originale a lui Rieussec.

Montblanc Manufacture Caliber MB R200 este o mișcare cronografică integrată cu înfășurare automată care funcționează printr-un singur împingător plasat la ora opt pe carcasă și cu o roată de coloană și ambreiaj vertical, atribute care împiedică discurile de timp scurs să „tremure”.

Ceasul are un diametru de 44,8 mm, cadranul are o culoare aurie elegantă și prezintă mai multe caracteristici high-end, toate acestea ducând la un preț destul de piperat care nu a fost confirmat public. Estimăm, însă, că acesta se va comercializa cu un preț de aproximativ 7.600 de euro fără taxe. Vor fi produse doar 200 de bucăți.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322