Montblanc 1858 Monopusher Chronograph0

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph – nou, exclusivist și clasic

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph Limited Edition 100 vine la scurt timp după 1858 Split-Second Chronograph Lime Gold și ne arată ca anul 2021 nu este lipsit de lansări absolut interesante.

Deși Montblanc nu este un atelier cu vechime istorică, rădăcinile sale în orologerie pot fi datate până în 1858. Observăm, așadar, că Montblanc urmărește să accentueze acest lucru. Și e de înțeles! Piața este doritoare de ceasuri cu un istoric clar în spate.

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph este reiterație a unui design originar din 1930 care s-ar putea să surprindă entuziaștii. Cu un design elegant și folosirea de culori calde precum bronzul polișat care poate să fie imediat asortat cu aproape orice ținută, ceasul va putea fi deținut de numai 100 de oameni.

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph1

Dimensionarea carcasei pentru ceasurile din anii 1930 tinde să se înclină în funcție de perspectivele moderne, modelele timpurii ale „ceasurilor cu instrumente mari” ale zilei depășind ocazional aproximativ 40 mm în diametru. Inspirația originală din anii 1930 a fost concepută pentru a adapta o mișcare a ceasului de buzunar pentru utilizarea încheieturii mâinii pentru militari, iar carcasa din bronz a acestui nou model recreează cu exactitate diametrul de 46 mm al acestui design. În timp ce este mare, forma carcasei se menține în mare măsură cu indicii de design clasic sportiv și militar, cu laturile simple ale carcasei plate, o ramă îngustă înclinată abrupt și urechi conice atletice. Acestea fiind spuse, diametrul ridicat al acestei carcase de 46 mm lasă lățimea pragului până la prag arătând îngust prin comparație în imaginile inițiale, ducând la o senzație generală ușor disproporționată din anumite unghiuri. Coroana supradimensionată de ceapă de la ora 3 adaugă un aspect de ceas pilot designului carcasei și este acoperită cu un monopusher cu cronograf unic.

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph

La fel ca originalul anilor 30, Monopusher Chronograph Origins Limited Edition 100 din 1858 folosește un stil de ceas de buzunar cu carcasă de vânător articulat. Această soluție de școală veche nu numai că rămâne fidelă inspirației originale, ci permite Montblanc să folosească o carcasă gravată și transparentă.

Cea mai fidelă recreere dintre toate în Montblanc 1858 Monopusher Chronograph Origins Limited Edition 100 este mișcarea sa cronografică manuală MB M16.29. Aceasta este o renaștere aproape identică a mișcării de ceas de buzunar Calibre 19-09CH folosită în originalul anilor 1930, până la utilizarea argintului german cald neacoperit pentru rețeaua complicată de plăci și poduri.

Montblanc 1858 Monopusher Chronograph2

Finisajul afișat aici este un spectacol clasic de văzut în imaginile inițiale, cu Côtes de Genève, colț și perlaj afișate pe plăci și poduri.

Prețul pentru Montblanc 1858 Monopusher Chronograph pornește de la 22.500 de euro fără taxe.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322