Monstrul din adâncuri – Dive Tec 500

Nu are aproape nimic din aspectul consacrat al ceasurilor de scufundare. Cu excepţia bezelului rotativ gradat, Angular Momentum Dive Tec pare a fi creat pentru a indica presiunea boilerului sub puntea unui vapor, mai degrabă decât timpul, la încheietura unei persoane din carne şi oase.

De la formele fine şi manufacturile atente pe care Angular Momentum le foloseşte în ceasurile sale de obicei, firma elveţiană a făcut un salt către cutia de mai bine de 4 cm şi jumătate în diametru şi 1,7 cm în grosime a expertului scufundător.

Testele de laborator îl arată pe „Robocop” capabil să coboare până la 500 m adâncime. Îl ajută carcasa construită din Staybrite 1.4435 NCu, un aliaj considerat a fi superior oţelului 316L pentru rezistenţa sporită la acţiunea corozivă a apei mărilor şi oceanelor. Bezelul se scoate şi se curăţă după fiecare scufundare, evitându-se gripajele la rotire sau deteriorarea oţelului.
Dar, la fel de mult, şi capacul carcasei, un geam safir transparent sau colorat prins printr-un sistem brevetat de AM. Mult mai durabil şi mai de încredere decât capacul cu filet, capacul poate fi scos doar în atelierul Angular Momentum.

Lui Dive Tec îi lipsesc finisajele care au consacrat industria elveţiană. Oricât de ciudat ar suna, casa orologeră şi-a dorit asta pentru a conferi fiecărei piese o identitate unică, la fel ca o amprentă digitală umană. Luminarea indecşilor este brevetată de asemenea de elveţieni. „Èmail Lumineuse” este o fuziune între un email şi o substanţă organică non-radioactivă capabilă de a lumina pentru câteva ore după o încărcare în lumină directă de doar 10 minute. Pe partea frontală a ceasului pot fi găsite două nuanţe luminescente de culoare: verde, folosit pentru marcarea primului sfert de oră, a indecşilor 6 şi 9, dar şi a indicatorului de minute, precum şi albastru, vizibil pe cadran.

„Monstrul” metalic are şi o parte mai moale. La o ţinută elegantă, posesorul nu este obligat să menţină fixate şi cele două coroane de protecţie. Ambele pot fi schimbate pentru a adapta ceasul purtării la un costum.

Fiecare piesă este construită manual de ceasornicarii Angular Momentum, preţul pentru un exemplar Dive Tec/500 ridicându-se la aproximativ 4.500 euro (6.800 CHF).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322