Modelul Tokyo

Métiers D’art Villes Lumières TOKYO

Modelul Tokyo face parte din colecția Métiers d’Art Villes Lumières de la Vacheron Constantine.

Modelul Tokyo este o invitație de a porni într-o călătorie nocturnă deasupra orașelor, plină de creativitate, în viziunea Casei Vacheron Constantine.

Premieră în Haute Horlogerie

Pe cadranele drapate cu bază emailată în nuanțe profunde, o mare varietate de pulberi creează un tablou în miniatură a acestor extinderi urbane. Tradiționalul email Grand Feu champlevé se amestecă cu pulbere prețioasă, aplicată manual. Avem de-a face cu o operație artistică nefolosită încă în Haute Horlogerie.

Întâlnire strălucitoare

Email cadran Villes Lumières P90722.1

Casa a visat o întâlnire strălucitoare între două arte excepționale: smalțul Grand Feu Champlevé și pulbere prețioasă aplicată manual, o tehnică stăpânită de artistul japonez Yoko Imai.

Tehnica unică a fost utilizată pe un cadran de ceas, la care particulele de aur, sidef, platină și pulbere de diamant sunt distilate meticulos una câte una. Smalțul devine astfel excepțional de strălucitor.

Punctele strălucitoare de lumină, plasate cu cea mai mare precizie, compun un portret al acestor peisaje urbane largi și maiestuoase. Efectele de lumină evoluează realist pe aceste drumuri, râuri și repere renumite.

Ceasurile colecției Métiers d’Art Villes Lumières bat ritmul grație unui mecanism mecanic de fabrică. Mecanismul este obținut având o finisare rafinată, în conformitate cu tehnicile tradiționale de Haute Horlogerie.

După primele modele, dedicate magiei nocturne de la Geneva, Paris, New York, Beijing, acum se continuă cu o altă metropolă: Tokyo.

Perspectivă aeriană

Photo of the artist filing by hands precious stones (diamonds, pearl) and precious metal (gold, platinum)

Vacheron Constantin a înfățișat orașele renumite – în special pentru influența lor artistică – prin panorama lor nocturnă. Aplicarea individuală a particulelor de pulbere prețioase implică în mod natural dexteritate extremă. Realizarea acesteia pe suprafața unui ceas implică constrângerea suplimentară de a defini o altitudine ideală pentru fiecare oraș.

Tablourile miniaturale, pe care Yoko Imai le-a compus, reproduc cu fidelitate „cartografia luminoasă” a orașelor. Sunt prezentate, pentru un efect relist,  diversele lor tipuri de lumini, cum ar fi districtele animate și chiar densitatea traficului.

Această lucrare incredibil de meticuloasă cu harta fiecărui oraș a solicitat câteva săptămâni de cercetări și încercări pe diverse materiale de bază.

Emailarea Grand Feu

Pentru fiecare dintre cadrane, meșterul smălțuitor, al lui Vacheron Constantin, a examinat mai întâi posibilitățile oferite de Champlevé. Lucru necesar pentru a evidenția formele străzilor, grădinilor și întinderilor de apă.

După ce a scobit cadranul de aur cu măna, în conformitate cu contururile alese, el a aplicat straturi succesive de emailuri colorate translucide. La fiecare acoperire, cadranul este copt la o temperatură de 850 ° C.

Aceste etape cruciale și delicate, permit ca sticla pudră amestecată cu oxizi coloranți să fie topită, transformată și apoi vitrificată prin răcire. Există totuși riscul inevitabil ca, cadranul să se crape sau să-și modifice forma. În colecția Métiers d’Art Villes Lumières, maestrul smălțuitor a preluat provocarea suplimentară de a reproduce atmosfera de noapte.

Ploaie luminoasă

Photo of the artist filing by hands precious stones (diamonds, pearl) and precious metal (gold, platinum)

Tehnica de aplicare a pulberilor prețioase împrumută un principiu fundamental din arta caligrafiei: căutarea echilibrului și a purității. Folosind un stil subțire, particulele de pulbere sunt aplicate individual folosind o tehnică care rămâne un secret aprig păzit. Magia luminoasă a tabloului completat, depinde de această abordare extrem de riguroasă. Ceea ce înseamnă ca fiecare fragment este poziționat perfect la locul său și nu există loc pentru nimic întâmplător sau de prisos.

Fiecare cadran este unic

Photos of the artist preparing the precious stones (diamonds, pearl) and precious metal (gold, platinum)

Fiecare dintre pulberi este astfel aleasă în funcție de dimensiunea și strălucirea sa. Apoi pulberile sunt lucrate din mai multe unghiuri și cu diferite tipuri de lumină, astfel încât să asigure strălucire și realism sporit.

În primul rând, boabele mici de aur formează fundalul luminos. Apoi diamantul și pudra de platină sunt aplicate succesiv pentru a crea efecte strălucitoare și întunecate, punctate de paiete de sidef. Luminozitatea diferită face posibilă ajustarea direcției și dimensiunii zonelor luminiscente, pentru a infuza cadranul cu viață și căldură.

Photo of the artist filing by hands precious stones (diamonds, pearl) and precious metal (gold, platinum)

Pe baza smaltului, între crestele aurii ridicate, strălucesc în lumină zeci de mii de paiete. Particulele de pulbere prețioase, cu diferite nuanțe și grad de luminozitate, interacționează atât între ele, cât și cu nuanțele întunecate ale fundalului emailat Grand Feu. Radianta compozitiei este mai intensa in centrul cadranului si se inmoaie treptat spre marginile exterioare ale cadranului.

Lucrat manual pe mai mult de trei luni și născut dintr-o amestecare a meșteșugurilor artistice, fiecare cadran este cu adevărat unic.

Excelență orologică

Ceasurile colecției Métiers d’Art Villes Lumières sunt certificate cu Hallmark de Geneve, un atu sigur de precizie și fiabilitate emis de un organism complet neutru și independent.

Calibrul mecanic cu auto-înfășurare, 2460 SC, fabricat de Vacheron Constantin, evoluează pe un afișaj de ore, minute și secunde.

Greutatea oscilantă din aur de 22 de carate prezintă o decorație executată fin, inspirată de crucea malteză, emblema semnăturii Vacheron Constantin. Fiecare componentă, este împodobită cu finisaje conforme cu cele mai bune tehnici de ceasornicărie. Ele sunt exemplificate prin teșire, granulare circulară și lustruire. Mecanismul este protejat de o carcasă din aur alb prețios.

Colecția Métiers d’Art Villes Lumières este o creație orologeră în pura tradiție Vacheron Constantin. Cadranele sale uimitoare, precum și tablourile autentice în miniatură, oferă o vedere originală asupra unor orașe fascinante.  

DATE TEHNICE – Métiers d’Art Villes Lumières Tokyo

Calibru 2460 SC: Dezvoltat și fabricat de Vacheron Constantin, mecanic, auto-înfășurare,

Diametru 26,2 mm (11 ¼ ” ‘), grosime 3,6 mm, aproximativ 40 de ore rezervă de putere,

4 Hz (28.800 vibrații pe oră), 182 componente, 27 de rubine, ceasuri certificate cu Hallmark of Geneve

Funcții: Ore, minute și secunde centrale

Carcasă: aur alb 18K, diametru 40 mm, grosime 8,9 mm,

Transparentă din cristal de safir, rezistență la apă aproximativ 30 metri

Cadran: din aur DIK 18K cu smalț Grand Feu champlevé

Smalț translucid cu pulbere de pietre prețioase (diamante, perle) și metal prețios (aur, platină) umplute de mână

Curea: Piele aligator negru Mississippiensis cu înveliș interior din piele de aligator, solzi mari pătrați

Catarama din aur alb 18K, lustruită pe jumătate în formă de cruce malteză

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322