Minute Repeater in Hong Kong

Acesta este creaţia celor de la Vacheron Constantin şi se numeşte Patrimony ContemporaineUltra-Thin Calibre 1731. De fapt, maison-ul alveţian şi-a propus să vină cu cel mai subţire ceas şi cel mai subţire mecanism cu minute repeater.

A bifat ambele recorduri, carcasa având o grosime de doar 8,09 mm, iar mecanismul de 3,90 mm. Mecanismul este unul nou,cu 265 componente, iar numele său, 1731, reprezintă anul de naştere al fondatorului companiei, Jean – Marc Vacheron.

Proiectarea şi construcţia lui a început în 2009, cu prioritatea clară de a fi cel mai subţire de acest fel din lume. Şi, cu toate acestea, mecanismul 1731 este puţin mai gros decât modelul 1755 prezentat în 1922, care afişează doar 3.28 mm. Vacheron Constantin spune că s-a ajuns la grosimea celui actual, din cauza creşterii rezervei de timp la 65 ore, mecanismul fiind unul cu întoarcere manuală.

Carcasa cu diamentrul de 41 mm este construită din aur roz de 18k, iar spatele afişează mecanismul printr-un geam de cristal.

Cu această ocazie, Vacheron Constantin ne spune şi cum sunt produse aceste ceasuri. Doar maeştrii departamentului „Grandes Complication” se ocupă de acest model.

Pentru a ajunge aici, maestrul trebuie să aibă deja 15 ani de experienţă într-o altă manufactură, apoi urmează doi ani de lucru sub supravegherea unui maestru cu experienţă şi abia apoi i se acorda credit total. Chiar şi aşa, Patrimony Contemporaine Ultra-Thin Calibre 1731 este asamblat într-un interval cuprins între trei şi şase luni.

Un alt minute repeater prezentat la Hong Kong vine de la Audemars Piguet. Modelul Millenary Minute Repeater afişează un cadran cu orarul micşorat, în dreptul orei trei, secundar cu cadran special şi o parte a mecanismului vizibilă în dreptul orei nouă, totul într-o carcasă din aur de 18k, cu geam de cristal pe spate. Audemars Piguet sunt cunoscuţi pentru faptul că au acceptat de multe ori provocarea de a face unele dintre cele mai subţiri ceasuri, dar de această dată nu au concurat direct cu Vacheron Constantin, la acest capitol. Ideea lui Millenary Minute Repeater este alta, aceea de a marca preocuparea constantă a manufacturierului pentru această complicaţie, pe care a arătat-o prima dată în 1892.

 

Millenary Minute Repeater mai vine şi cu alte subtilităţi tehnice, cum ar fi sistemul de protecţie care nu te lasă să reglezi ora atunci când minute repeaterul funcţionează. Altfel, rezistenţa ceasului ar avea mult de suferit.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322