Minute Repeater, o transcendență marca H. Moser&Cie

„Foarte rar”, într-adevăr, dar și foarte ușor de adorat este noul Minute Repeater al atelierului H. Moser&Cie.

Producătorul orchestrează un ansamblu impresionant într-o arhitectură din titan: Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon este așezat în armonie cu elementele care transformă un ceas într-o operă admirabilă ce poate fi cu ușurință atașată încheieturii potrivite. Complicatul mecanism este înfățișat de impulsul vizual Schaffhausen Manufacture. În parteneriat cu nuanța Electric Blue, acest Minute Repeater extrem de rar este o fantasmă rafinată-n realitate.

Pentru Endbour Concept Minute Repeater Tourbillon, H. Moser și Cie. Prezintă una dintre cele mai tradiționale complicații ale ceasurilor și o combină cu un magnific tourbillon zburător care efectuează un vals rotativ. Două clopoțele în formă și ciocanele cu repetere minute sunt strălucitoare împotriva unui cadran cu cea mai nouă culoare din catalogul H. Moser & Cie., Electric Blue, care se împletesc cu tourbillonul la ora 6. Pentru a dezvolta această minune a ingeniozității, H. Moser și Cie. s-a bazat pe expertiza Timeless SA, un reputat specialist în repetarea minutelor.

Împreună, cele două fabrici au creat un design nou, prezentând frumusețea complicației prin poziționarea clopotelor și a ciocanelor pe partea cadranului. Aceasta a presupus depășirea multor provocări tehnice. În special, clopotele (care sunt plasate pe un singur nivel pentru a păstra finețea piesei) trebuiau curbate pentru a nu interfera cu tourbillonul zburător și pentru a respecta focalizarea principală a lui H. Moser și Cie.

„Turbillonul zburător” înfățișat cu fiecare minut la ora 6 este cu siguranță atrăgător. Vizibil în spatele unui pod scheletat, este montat pe un rulment cu bile care îmbunătățește precizia și cronometria. Rezolut contemporan, o icoană pentru vremurile noastre moderne, tourbillonul pare să plutească fără greutate pe cadranul albastru electric dezbrăcat atât de siglă, cât și de indici. Cureaua, realizată din piele de aligator negru, adaugă un plus de eleganță acestei piese neconvenționale, care reinterpretează această complicație cea mai romantică într-un stil minimalist și subevaluat.

În crearea mișcării și a carcasei, s-au depus eforturi semnificative pentru a se asigura că diametrul și grosimea își păstrează proporțiile elegante. Șurubul glisant, montat pe un alergător din teflon pentru a asigura o alunecare perfectă, este încorporat în placa principală pentru a economisi spațiu. Centrul carcasei a fost lărgit la maxim pentru a se potrivi mișcării, permițând în același timp suficient spațiu pentru a crea o casetă de sunet. Acest lucru amplifică zgomotul orelor, sfertului de oră și minutelor cu două gong-uri, pe care cad două ciocane care sunt ridicate pe baza informațiilor furnizate de diferiți arbori de paletă.

Geometria carcasei a fost proiectată, dezvoltată și adaptată meticulos pentru a maximiza proprietățile titanului și a spori impactul acestuia, amplificând camera de rezonanță permițând în același timp pereților esențiali să facă parte din rezonanță. Titanul are un modul elastic ridicat, ceea ce înseamnă că acest material se deformează foarte puțin la stres și, prin urmare, este mai rigid.

Minute Repeater al H. Moser & Cie. este limitat la numai 20 de exemplare pentru întreaga lume. În realizarea sa au fost cuprinse 35 de bijuterii veritabile.

Prețul nu a fost dezvăluit.

H. Moser & Cie. A fost creată de Heinrich Moser în 1828. Cu sediul în Neuhausen am Rheinfall, are în prezent 60 de angajați.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322