Mille Miglia Lab One – o provocare mecanică

Chopard prezintă Mille Migle Lab One, un concept cu o provocare mecanică, care aduce omagiu celei mai frumoasă curse de mașini din lume, 1000 Miglia.

Mille Miglia Lab One este un concept de ceas care aduce un omagiu cursei de mașini 1000 Miglia. Cu o nouă carcasă în formă futuristă și o nouă mișcare tourbillon, acesta este proiectat în spiritul mașinilor de curse de înaltă performanță și impulsionat de aceeași căutare a rafinamentului tehnic și a inovației.

Inspirația auto neînfrânată domnește în designul ceasului Mille Miglia Lab One. Acesta este cel mai extrem model din linia de ceasuri Chopard inspirate de lumea curselor. Este pentru prima dată când laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale brandului dezvoltă un ceas conceptual, care reprezintă o expresie condensată a tuturor tehnologiilor care exprimă viziunea lui Chopard despre viitorul Haute Horlogerie. Este o abordare similară cu cea a mașinilor concept și care confirmă legăturile durabile dintre automobile și ceasornicarie.

Mecanism

Prima inovație prezentată în acest nou ceas Mille Miglia Lab One este primul mecanism Chopard Manufacture „form” (non-rotund) cu înfășurare automată, îmbogățit cu mai multe funcții avansate. Chopard Calibru 04.03-M este un mecanism cu totul nou și este protejat de un brevet referitor la mecanismul stop-tourbillon. Inspirat de un sistem de frânare cu disc, tourbillonul este oprit de pârghii montate axial, care sunt activate imediat ce coroana este scoasă. Mecanismul poate fi astfel setat la cea mai apropiată secundă, ceea ce este extrem de rar pentru un tourbillon. Un alt brevet depus de Chopard se referă la balanța Variner® cu care este echipat Chopard Calibru 04.03-M. Aceasta asigură un grad stabil de mișcare prin compensarea variațiilor de inerție pe parcursul duratei de funcționare a ceasului. Cu cele 485 de piese, Calibru 04.03-M este unul dintre cele mai complexe mecanisme realizate vreodată de Chopard Manufacture.

Design


Cadranul este o rețea ajurată care amintește de o grilă a radiatorului mașinii de curse, în timp ce mecanismul este un ecou al chiulasei ajutate, care acoperă cadranul și care găzduiește un afișaj mare al datei pe două discuri. Această „capotă a motorului” este flancată de două ecartamente laterale. Indicatorul de autonomie se află între orele 7 și 8. Când este plin, „rezervorul de benzină” al lui Mille Miglia Lab One oferă o rezervă de 60 de ore. Între orele 4 și 5 se află un indicator de zi retrograd, care este o caracteristică nouă pentru Chopard. Atingerea finală este stabilită de cureaua realizată din materialele în stilul auto: fibre de carbon țesute pe o parte și cauciuc lângă piele.

Primul cronometru cu turbillon cu înfășurare Chopard, emis într-o ediție limitată de 20 de piese, depășește limitele mărcii. Acest model ultra-ușor are o carcasă în formă de pernă din titan înnegrită extrem de contemporană, ergonomică și sofisticată din punct de vedere tehnic. Carcasa măsoară 48,6 x 46 mm și este fabricată din titan, sablată cu margele pe flancuri și lucioasă pe suprafețele înclinate. Aceasta este supusă unui tratament de tip Diamond-Like Carbon (DLC) În aplicarea carbonului cristalin menționat anterior, Chopard conferă ceasului avantajele naturale ale acestui material, utilizat în mod obișnuit în industria auto. În acest caz, protejează carcasa de zgârieturi într-o manieră incomparabilă.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322