Cartier Santos bratara

Metamorfoză la un click distanță

Cartier Santos bratara

Deși conceptul de brățară interșanjabilă nu este nou, SIHH a fost probabil catalizatorul ce va declanșa un adevărat boom în acest sens. Colecția Santos de la Cartier pare a fi în pole position, în compania selectă a unor branduri precum Roger Dubuis, Panerai sau Tag Heuer.

De câte ori nu apare discuția asortării curelei/brățării ceasu­lui cu garderoba, momentul zilei, activitatea care ur­mează a fi desfășurată sau chiar cu dispoziția purtătorului… Și tot de atâtea ori probabil că se fa­ce un compromis fie în ceea ce privește ceasul, fie garderoba. Și exemplele pot continua. Ceea ce se numește curea interșanjabilă constituie o soluție, atâta timp cât operațiunea de schimbare nu se face la ceasornicar. Iar până în momentul de față, acest subiect a fost cumva secundar, ori foarte puțin dezvoltat. Însă Cartier face un pas înainte prin noua colecție Santos, propunând un concept pe cât de simplu, pe atât de ino­vator. Cu siguranță nu este o în­tâmplare că tocmai Cartier vine cu o asemenea soluție. În 1904, pilotul și inginerul aeronautic bra­zilian Alberto Santos-Dumont îl ruga pe prietenul său Louis Car­tier să îi facă un ceas care poa­te fi purtat la mână, pentru a fi mai ușor de consultat în timpul zboru­lui. Așa că Louis va face o curea, închisă cu cataramă pentru ceea ce brandul susține că este primul ce­as de mână „purpose-driven”.

Cu Santos 2018, Cartier oferă purtătorului atât curea, cât și brățară, dar nu să aleagă între una și alta, ci pentru a le interschimba în câteva secunde. Ambele sunt dotate cu un sistem patentat de de­montare-montare rapidă, denumit “QuickSwitch”, care constă într-un buton rectangular plasat pe spatele curelei, chiar la îmbinarea cu car­casa. Decuplarea se face prin simpla apăsare a butonului, iar cuplarea doar printr-un click. Ca o paranteză, o schimbare puternică de look și anume cureaua de piele pune foarte bine în lumină ADN-ul modelului original din 1904. Așadar, Santos de Cartier poate avea atât un aer vin­tage, cât și unul techno, ușor și rapid. În plus, lungimea brățării poate fi ajustată foarte simplu de poseso­rul ceasului, grație unui alt sistem propriu, botezat “SmartLink”. Prin apăsarea unei anumite zone din interiorul unei verigi a brățării, pinul de legătură culisează în exterior și poate fi extras cu mâna, pentru ca apoi să se ajusteze lungimea după cum se dorește.

Colecția Santos este oferi­tă cu carcasă de oțel, oțel/aur sau integral din aur (galben sau roz), toate echipate cu sistemul QuickSwitch. În ceea ce privește curelele, Cartier lansează o paletă mare de modele și culori, ceea ce va declanșa probabil o nouă ac­tivitate în rândul clienților Santos: colecționarea de curele.

Cu siguranță, Cartier propune cea mai rapidă și simplă metodă de interșanjabilitate, plus sistemul de ajustare a lungimii brățarii. În­să nu este singurul brand. Soluții asemănătoare au, spre exemplu, Roger Dubuis Excalibur Aventa­dor S (utilizează același sistem ca și Cartier) ori Panerai Luminor Due. Și exemplele pot continua. Cert este că vom vedea din ce în ce mai des modele care se pot metamorfoza într-o clipită, schim­bând o curea clasică de aligator cu o brățară high-tech.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322