Mesaj secret descoperit în ceasul lui Abraham Lincoln

Johnatan Dillon, un ceasornicar din Washington, se ocupa de repararea ceasului de buzunar al lui Abraham Lincoln atunci când a auzit de începerea Războiului Civil. Dorind să marcheze momentul, imigrantul irlandez a inscripţionat cu o şurubelniţă data 13 aprilie 1861 şi mesajul „Fort Sumter a fost atacat de rebeli. Slavă Domnului, avem un guvern."

Povestea lui Dillon a fost transmisă mai departe prin intermediul familiei şi prietenilor până când, în 1906, a ajuns şi la un reporter New York Times. Ziaristul a urmat pista , iar ceasornicarul în vârstă de 84 de ani a confirmat-o, având totuşi amintiri neclare despre ce scrisese pe puntea ceasului preşedintelui: „Primul foc a fost tras. Sclavia a fost abolită. Slavă Domnului, avem un preşedinte care măcar va încerca.”

Acum câteva luni, o rudă îndepărtată de-ale lui Dillon a căutat pe Internet articolul NY Times scris la începutul secolului. Auzise la rândul său povestea de la un unchi, aşa că a decis să o transmită mai departe muzeului care deţine ceasul lui Abraham Lincoln. Marţi, 11 martie, ceasornicarul muzeului a deschis ceasul şi l-a invitat pe descendentul ceasornicarului să citească inscripţia.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322