Mercedes smartwatch

La momentul in care sistemele infotainment au inceput sa fie din ce in ce mai prezente in echiparea masinilor, concomitent cu explozia de pe piata telefoenelor smart, au aparut si o serie de aplicatii pentru smartphone care iti afiseaza oricand vrei anumite date despre masina, inclusiv locatia acesteia. Asemenea plicatii, dezvoltate initial de producatorii premium, ajung treptat si la modelele de volum.

Acum s-a trecut la o noua etapa. Cum “the next big thing” in domeniu se anunta smartwatch-urile, producatorii de masini au inceput sa fie interesati si de acest domeniu. Daca un smartphone iti poate afisa unde este masina ta, ce autonomie mai are si datele despre ultimul parcurs, de ce n-ar face-o si un smartwatch, care este la acest moment un al doilea display al telefonului?

Mercedes a aratat deja un smartwatch produs in parteneriat cu Pebble Technology, care va intra pe lista de accesorii a modelelor Mercedes. Ceasul dispune de un soft capabil sa afiseze cele mai importante informatii despre masina, in principal cele furnizate de computerul de bord, direct la incheietura mainii proprietarului, fara ca acesta sa-si mai consulte aplicatia speciala de pe smartphone.

Mai mult decat atat, smartwatch-ul poate anunta soferii despre situatia in timp real a drumului (blocaje, constructii, etc.) prin vibratie, chiar in timp ce acesta conduce.

Mercedes va prezentat publicului noul smartwatch la CES 2014. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.