MBF – Pre-Basel

Greu de spus pentru ce ar trebui apreciată mai mult „maşinăria orologeră” a atelierului condus de designerul Maximilian Büsser.

Din punct de vedere mecanic HM1 bifează două premiere mondiale: energie transmisă sistemului regulator simultan de la două surse şi mecanism cu patru barileţi conectaţi în serie şi în paralel. Doi dintre ei sunt armaţi prin rotirea unei coroane, în timp ce restul înmagazinează energie prin mişcarea circulară a unui rotor. Folosirea lor în paralel permite reducerea cuplului transmis de fiecare dintre barileţi, îmbunătăţind acurateţea mecanismului şi reducând uzura. În plus, este asigurată funcţionarea pe un timp de şapte zile fără oprire. Mai mult, izocronismul motorului este crescut şi de un tourbillon de un minut plasat în centru.

Interesant este că ceasuri precum HM1 se nasc din colaborarea a peste 28 de specialişti în design şi ingineri aflaţi sub coordonarea fondatorului. Echipele se schimbă în funcţie de proiect astfel încât soluţiile tehnice, dar şi aspectul să fie mereu altele.

Urmăriţi site-ul TEMPORIS.ro în perioada 26 martie – 3 aprilie pentru mai multe detalii despre lansările Baselworld.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322