MBandF LMFlyingT EmmanuelTarpin Ice

MB&F oferă doamnelor două ceasuri spectaculoase

Stilul avantgarde deja recunoscut al celor de la MB&F a primit un boost semnificativ când au decis să lucreze cu faimosul designer de bijuterii Emmanuel Tarpin.

Creată în 2019, Legacy Machine Flying T este singura linie de la MB&F îndreptată exclusiv către publicul feminin. Pentru cei ce nu sunt familiari cu numele lui Emmanuel Tarpin, este un bijutier independent în vârstă de 30 de ani, foarte apreciat pentru abordarea contemporană inspirată din floră și faună și care a reușit să apară pe radarul celor de la MB&F. Ca referință majoră, cerceii purtați de Rihana în cadrul unei petreceri după gala premiilor Oscar din 2019, au fost creația lui Emmanuel.

Cele două noi modele numite „Ice” (Gheață) și „Blizzard” (Viscol), își au inspirația din imaginația creatorului Emmanuel Tarpin ce s-a născut în zona alpină a Franței, locuri în care s-a plimbat în copilăria acestuia.

MBandF LMFlyingT EmmanuelTarpin Ice Lifestyle4 HRES min
Legacy Machine Flying T Ice

Ambele ceasuri au o dimensiune de 39 mm, cu aur alb de 18 karate înconjurat de un tipar unic flancat de diamante. Sticla este în formă de dom și conferă ceasului o estetică deosebită, forma convexă oferindu-i în final un aer futuristic. Arhitectura verticală a mecanismului, care este la vedere, are în centru inima tourbillon și este flancat pe o parte de un cadran indicator de dimensiuni reduse, dispus la un unghi de 50 de grade cu un fundal Lapis, asigură fără drept de apel încadrarea ambelor modele în categoria haute-horology.

Acum să trecem la diamante. Fără îndoială, ambele modele oferă o estetică unică, dar adiția diamantelor ridică statusul acestora și mai mult.

„Ice” oferă un design asimetric al tiparelor de diamante ce se ridică de pe marginea cadranului și oferă iluzia plutirii acestora desupra fundalului făcut din Lapis. Diamantele folosite însumează 2,15 karate, iar adiția a 3 diamante Paraiba (unul pe coroană, altul în dreptul orei 9, iar ultimul deasupra mecanismului tourbillon) închid cu succes un design de-a dreptul unic.

„Blizzard” se bucură de același fundal făcut din Lapis, dar de data aceasta cu un design ce ne duce cu gândul la fulgi de nea. Aici diamantele însumează un total de 2,51 karate, dar cu același layout de diamante Paraiba dispuse în aceleași locuri.

MBandF LMFlyingT EmmanuelTarpin Lifestyle Duo HRES min
Legacy Machine Flying T Ice & Blizzard

În ciuda numărului impresionant de pietre prețioase de sub fiecare dom, acestea reușesc cumva să aibă un aspect îmblânzit rezultând un aer discret. Lapis Lazuli este un mineral compus din lazurită, pirită și calcită, iar folosirea acestora în componența unui ceas este cu siguranță o alegere mai puțin obișnuită. Cu toate acestea, folosirea acestui element mai puțin cunoscut cu aspect granular reușeste să estompeze din sclipirea diamantelor astfel rezultând un ceas de bun gust, cu aspect mai discret având în vedere încărcătura sclipitoare de la suprafață. Ambele ceasuri au un mecanism rotor pe spate în forma Soarelui, iar acesta este făcut din aur roșu de 18 karate, titan și platină. În total mecanismul din spatele lor este compus din 280 de piese, ce conferă o rezervă impresionantă de putere de aproximativ 100 de ore. Cu asemenea specificații și design unic, ambele modele își merită pe deplin locul in haute-horology și sunt modele de referință în lumea ceasurilor-bijuterii.

MBandF LMFlyingT EmmanuelTarpin Ice Wristshot HRES min
Legacy Machine Flying T Ice

Această colaborare dintre MB&F și Emmanuel Tarpin este cu siguranță o colaborare rară, lucru evident și din numărul de „Ice” și „Blizzard” ce vor fi disponibile. Se vor fabrica doar 8 exemplare din fiecare, iar prețul este de aproximativ 170,000 USD. „Raritatea este adevăratul lux”, a declarat acesta, iar această afirmație este cât se poate de clară în cazul acestor două ceasuri.

mbf10 21 20220141
mbf10 21 20220142
MBandF LMFlyingT EmmanuelTarpin Ice Lifestyle3 HRES min
Legacy Machine Flying T Ice
MBandF LMFlyingT EmmanuelTarpin Blizzard Front HRES min
Legacy Machine Flying T Blizzard
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322