MB&F Legacy Machine

 

Totul a pornit de la un joc de imaginație: cum ar fi arătat ceasurile concepute de manufacturile din prezent, dacă proiectanții s-ar fi născut cu un secol mai devreme? Noul Legacy Machine este o combinație complexă între aspectul de secol XIX și inovațiile care au schimbat orologeria. Elementele centrale sunt impresionatul balansier central care captează atenția și cele două cadrane de fus orar complet independente unul de celălalt. În cazul acestora din urmă, supriza constă în faptul că nu numai orele, ci și minutele pot fi setate diferit. De asemenea, pe cadran se găsește un indicator al rezervei de mers care urmărește nivelul de energie disponibil.

 

Dacă în mod obișnuit balansierul este ascuns în interiorul mecanismului, noul Legacy Machine trece peste această cutumă și aduce acest element în prim-plan. Unde? Chiar deasupra cadranelor! Acestea din urmă sunt realizate în tehnica laque tendue prin aplicarea mai mult straturi de lac urmată de încălzirea lor, ceea ce duce la întinderea lor pe întreaga suprafață. Contrastul realizat cu marcajele din aur albastru deschis imprimă ceasului o notă de rafinament. Mai mult decât atât, ambele cadrane au perimetrul delimitat de o câte o linie fină din aur pur, ceea ce adaugă un plus de eleganță.

 

Nici la capitolul tehnic surprizele nu se opresc. MB&F a creat un ceas cu frecvență redusă, dacă ar fi să judecăm după standardele actuale: 18,000 bph. Carcasa are un diametru de 44mm și o înălțime de numai 16mm. Coroana din dreptul orei 8 are rolul de a seta ora cadranului din stânga, iar cea din dreapta pentru a seta ora celui de-al doilea cadran, dar și pentru încărcare.

 

MB&F se definesc nu doar ca o manufactură din domeniul orologier, ci ca o laborator în care se naște artă. Ideea modelului Legacy Machine a pornit de la pasiunea lui Maximilian Büsser pentru ceasurile de epocă și din dorința acestuia de a aduce un omagiu acelor vremuri. Pentru conceperea mecanismului a apelat la Jean-François Mojon și la echipa acestuia, desemnată în 2010 la Grand Prix d’Horlogerie de Genève câștigătoare a Best Watchmaker Prize. Designul a fost conceput de Kari Voutilainen care a reușit să îmbine cu succes tradiția și inovația. Legacy Machine este dovada că viitorul nu poate fi construit uneori decât prin întoarcerea la trecut.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322