Numele Chevrolet poate furniza un bun prilej de abordare a pieţei orologere. Louis Chevrolet, personajul care reprezintă inspiraţia pentru nou-înfiinţata marcă de ceasuri, este acelaşi cu cel care ajungea în Statele Unite în calitate de şofer şi mecanic auto. Implicat în fenomenul curselor de maşini breveta în propriul atelier un motor de şase cilindri pentru ca mai târziu să co-fondeze alături de William C. Durant brandul care îi poartă numele şi astăzi.
Trecutul familiei Chevrolet nu se leagă însă numai de domeniul auto, dar şi de industria orologeră. Tatăl pilotului lucrase ca ceasornicar încă de la venirea sa în Elveţia, în 1887. Şi cum într-un domeniu deja destul de aglomerat nu poţi intra fără a vrea măcar să faci valuri, Louis Chevrolet lansează Driver 1911, un ceas inspirat ca design din caroseria maşinilor de epocă.
Carcasa adăposteşte două mecanisme independente. Primul, destinat mişcării funcţiilo orologere, afişate pe un cadran înclinat la 45 de grade şi foarte asemănător ceasurilor de pe bordul unei maşini. În centru se pot vedea clar orele şi minutele, în timp ce pe un decupaj separat, mai apropiat de curea decât de cadranul principal, este vizibilă mişcarea a 8 cilindri poziţionaţi similar cu cei dintr-un V8 auto. Rulajul cilindrilor este făcut cu ajutorul celui de-al doilea mecanism. Numărul 8, un simbol al brandului Chevrolet, poate fi găsit pe coroana ceasului, dar şi pe şuruburile de prindere a carcasei. În dreapta cadranului principal poate fi găsit un indicator al rezervei de putere, în timp ce în în dreapta, similar unui ac de presiune a uleiului, se află indicatorul de service al ceasului.
Din păcate, toate imaginile disponibile cu acest ceas sunt realizate pe calculator. Modelul va fi găsit în „carne şi oase” abia în 2011, anul aniversării centenarului Chevrolet.