Mai puţin e mai mult – Glashutte PanoMaticLunar XL şi Senator Panorama Date

Dacă ar fi să facem o categorie a ceasurilor de care te poţi îndrăgosti de la o primă vedere, Glashutte s-ar afla cu siguranţă printre primele alegeri. Cu atât mai mult, două dintre cele mai recente modele anunţate pentru cel mai mare târg de ceasuri din lume.

PanoMaticLunar XL se declină în tonuri de gri, discul princpal afişând ora şi minutele într-un cadran poziţionat asimetric, secundele, dar şi fazele lunii alături de dată. Carcasa măsoară 42mm, suficient pentru a găzdui calibrul 90-02, un mecanism cu o rezervă de mers de 42 de ore.

Cel de-al doilea model aduce aminte de perioada anilor ’60. De la forma cadranului la designul numeralelor, Panorama Date din colecţia Senator este un tribut adus uneia dintre cele mai exuberante perioade ale secolului al XX-lea. Ceasul nu prezintă multe funcţii, dar nici nu are nevoie. Între indecşii marcaţi cu aur stau indicatoarele pentru ore, minute şi secunde. Fereastra de dată, alcătuită din două discuri pentru cifra unităţilor şi a zecilor. Rezervă de mers 42 de ore, mecanism automatic.

Via watch-happening

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322