Luvorene al doilea

O privire rapidă pe site-ul oficial al lui Vincent Berard dezvăluie un ceasornicar mult mai relaxat decât curentul high tech pe care orologeria pare să-l îmbrăţişeze recent. Reamenajat dintr-o veche fermă, atelierul său e plasat undeva la marginea oraşului, într-o poziţie care îi permite să vadă întreaga panoramă a oraşului. Face parte din stilul său, firesc, mai aproape de natură şi, în final, uimitor.

Să nu fim înţeleşi greşit. Vincent nu este un conservator al orologeriei. Dimpotrivă, piesele sale par lucrate pentru un viitor destul de îndepărtat. Doar că are un alt stil. VB îmbină tehnologia cu poezia într-un fel în care niciuna dintre ele nu se simte exclusă. Joacă o carte a seriilor limitate, a unicatelor de valoare şi nici nu simte nevoia de mai mult.

După ceasurile dedicate celor patru anotimpuri, un frumos orologiu de buzunar şi Luvorene 1, VB lansează versiunea a doua a celui din urmă. Un ceas de 45mm, cu un stil foarte modern şi o aşezare cel puţin neobişnuită a funcţiilor pe cadran. Coroana este poziţionată în partea stângă a carcasei, alăturându-i-se pe cadran un indicator periferic al zilelor săptămânii. Trei alte subcadrane îşi găsesc locul în partea opusă. Aşezate în formă triunghiulară, în dreptul orei 3 se află o deschidere către balansier, un secundar mic precum şi o complicaţie fazele lunii.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322