Louis Vuitton Tambour Carpe Diem

Louis Vuitton Tambour Carpe Diem – excentrică amintire

În încercarea de a aduce ceva nou și diferit în lumea măsurării timpului, Louis Vuitton ne prezintă Tambour Carpe Diem. Acest ceas este cel puțin provocator!

Pare a fi desprins dintr-un coșmar al efemerității shakespeariene, dar este un orologiu exotic real.

Louis Vuitton Tambour Carpe Diem este o declarație. Această sculptură gigantică așezată într-un relief care atrage imediat atenția reprezintă o amintire constantă cu privire la cât de scurtă este viața. Purtătorul are la încheietură viitorul valabil pentru orice om de pe această planetă.

Louis Vuitton Tambour Carpe Diem3 1

Cadranul ceasului are un cap de schelet cu un dinte de aur prin care trece un șarpe. Coada animalului indică minutele, în timp ce capul său se dă la o parte pentru a arăta ora.

Deși Louis Vuitton Tambour Carpe Diem impresionează prin apariția stridentă, acesta face parte dintr-o clasă de obiecte denumită memento mori – scopul acesteia fiind de a ne aminti tuturor că suntem efemeri.

Louis Vuitton Tambour Carpe Diem1

Figurile animate de pe ceasurile care sună au o istorie destul de lungă. Cricurile izbitoare își au originea în ceasurile turnurilor medievale, ca figuri umane care ar apărea în oră și ar fi lovit timpul, ciocănind un clopot sau un gong. În ceasuri și ceasuri de mână, ele îndeplinesc de obicei o funcție mai pur decorativă, dar adesea iau forma unei figuri care lovește un clopot sau un gong. „Minute-repeater”, așa cum este și Tambour Carpe Diem, sunt o complicație binecunoscută, desigur, deși la fel de greu de făcut în zilele noastre ca oricând, dar combinarea unui afișaj de timp la cerere și de sunet la cerere este destul de neobișnuit.

Louis Vuitton Tambour Carpe Diem2

Mișcarea este, evident, ceva special. Aceasta e bazează pe o bază repetată dezvoltată inițial la Fabrique du Temps și pe care notele întotdeauna înțelepte SJX au fost folosite de Laurent Ferrier.

Prețul pentru Louis Vuitton Tambour Carpe Diem este de aproximativ 379.000 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322